Grain from Ukraine: Україна допоможе Малаві та Замбії

Джерело:  AgroPortal.ua

Україна допоможе низці країн Африки вирішити питання продовольчої безпеки у межах програми Grain from Ukraine.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ України у Facebook за підсумками візитів міністра Дмитра Кулеби.

Зокрема, під час зустрічі з Президентом Малаві Лазарусом Чакверою він заявив, що Україна вирішила допомогти Малаві в межах програми Grain from Ukraine.

«Ми також обговорили потенціал взаємовигідної співпраці в сільському господарстві, фармацевтиці, діджиталізації та інших сферах», — зазначив глава МЗС.

Також Дмитро Кулеба під час зустрічі з Президентом Замбії Хакаінде Хічілемою анонсував рішення України надати Замбії гуманітарну допомогу за програмою Grain from Ukraine для подолання наслідків цьогорічної руйнівної посухи.

Водночас МЗС повідомило, що нова партія в межах гуманітарної програми Grain from Ukraine прибула до Мавританії.

«Україна поставила 538 т рослинної олії завдяки щедрому внеску Фінляндії та за підтримки Всесвітньої Продовольчої Програми. Ця партія забезпечить життєво необхідне харчування для малозабезпеченої частини населення країни та буде розподілена серед біженців у таборі Мбера під час загальних роздач продовольства в період неврожаю», — підсумували у міністерстві.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!