Голова Євроради Мішель про вихід РФ із “зернової угоди”: Це поставить під загрозу продовольчу безпеку

Джерело:  Цензор.НЕТ
ЕС Евросоюз Европа

Голова Європейської ради Шарль Мішель вважає, що вихід Росії з Чорноморської зернової ініціативи ставить під загрозу продовольчу безпеку у світовому масштабі, і висловлює жаль у зв’язку з цією заявою. Про це Мішель повідомив у твіттері.

“Чорноморська зернова ініціатива була корисна для мільйонів людей у всьому світі. Мені жаль через сьогоднішню заяву Росії. Це поставить під загрозу продовольчу безпеку й доступ населення в усьому світі до постачань зерна і добрив”, – зауважив він.

Мішель також підтвердив свою підтримку зусиллям ООН та її генерального секретаря Антоніу Гутерреша щодо продовження ініціативи.

Нагадаємо, 17 липня речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що “зернову угоду” фактично зупинено. Того ж дня у МЗС РФ заявили, що Чорноморська ініціатива припиняє функціонування з 18 липня. Росія відкликає гарантії безпеки судноплавства.

За словами Пєскова, РФ “негайно повернеться до “зернової угоди” як тільки домовленості, що її стосуються, буде виконано”.

Повідомлялося також, що зранку 16 липня з порту Одеси вийшло останнє судно з українським збіжжям в рамках зернової угоди.

Зі свого боку Китай сподівається, що Чорноморська зернова ініціатива щодо перевезення зерна з України Чорним морем і надалі виконуватиметься у повному обсязі. 

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!