Голова Полтавської ОДА розповів, як проходитиме посівна в регіоні

Начальник Полтавської ОДА Андрій Лунін заявив про створення максимально сприятливих умов для проведення посівної 2022 р.: повне забезпечення пальним, технікою, насінням, добривами та ЗЗР, бронювання працівників, тощо.

Про це пише poltava.to.

«Полтавщина буде засівати поля! Повним ходом ми готуємося до початку посівної кампанії. Жодних обмежень руху техніки, персоналу, насіння та добрив; забезпечення пальним; бронювання від призову механізаторів й інших працівників підприємств; жодних вилучень сільськогосподарської техніки, задіяної до робіт — на все це можуть розраховувати аграрії. Кожному підставимо плече», — каже пан Андрій.

Посівну координуватиме спеціальний штаб при обласній військовій адміністрації, який очолить заступник голови ОДА Євген Греков.

«Найголовніше завдання — засіяти всі поля Полтавщини. А це — 1,4 млн га площ. Насіння є, добрива теж. У квітні плануємо починати роботи. Зараз аграрії вийшли на поля й займаються підживленням озимини. Вона — в задовільному та доброму стані», — сказав пан Лунін.

Він також зазначив, що нині аграрії — це ще одна армія, бо на їхні плечі лягає продовольча безпека держави, і влада зробить все для того, щоб посівна відбулася в максимальних масштабах.

«Тримаємо стрій. Усі працюємо на перемогу! Україна буде з зерном!», — наголосив голова ОДА.

 

SuperAgronom.com

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!