Глобальний попит на кукурудзу повернеться до США найближчими місяцями

кукуруза

Наприкінці минулого тижня автори Bloomberg Тарсо Велозу Рібейро та Майкл Гірцер повідомили, що «глобальний попит на кукурудзу повернеться до США найближчими місяцями, згідно з Archer-Daniels-Midland Co., одного з найбільших у світі трейдерів.

«Китай нещодавно купував рекордні обсяги бразильської кукурудзи, але через низькі пропозиції в Південній Америці попит переміститься до США до липня, коли Бразилія повинна почати експортувати рекордний урожай сафрінья. Сафрінья — кукурудза другого врожаю, яку сіють після збирання сої.

Звичайно, ми втратили частину бобового бізнесу, але бізнес із кукурудзою в основному буде з нами до врожаю в Бразилії», — сказав головний виконавчий директор ADM Хуан Лучано.

«Аргентина зіткнулася з однією з найгірших посух за останні роки, а бразильський експорт кукурудзи досяг рекордних 44 млн тонн минулого року, але починає зменшуватися, оскільки запаси в країні закінчуються».

Також щодо експорту кукурудзи зі США автор Dow Jones Кірк Малтейс повідомив учора, що «експортні перевірки кукурудзи нижчі цього тижня, тоді як загальні показники маркетингового року продовжують відставати від рівнів минулого року. У своєму останньому звіті про перевірки експорту зерна Міністерство сільського господарства США заявило, що експорт кукурудзи становив 527 932 тонн за тиждень, що закінчився 26 січня. Це менше в порівнянні з 728 792 тонн за минулий тиждень. Темпи експорту кукурудзи в 2022/23 маркетинговому році тепер ще нижчі від темпів минулого року – цього року перевірки становили 12,03 млн тонн, що на 31% менше, ніж минулого року».

Стосовно Китаю у звіті FAS зазначено, що «понад два десятиліття Індонезія була найбільшим ринком експорту пшениці в Австралії, але в 2021/22 МР Китай став найбільшим пунктом призначення з 6,1 млн тонн ( 22%) порівняно з Індонезією в 3,8 млн тонн (14 %)».

У звіті FAS додається, що «велике збільшення імпорту Китаєм австралійської пшениці відбулося в поєднанні зі значним стрибком загального імпорту пшениці КНР за останні три роки. Однак у 2021/22 МР через брак експортних поставок із Канади, зокрема після посушливого року, Китай суттєво збільшив обсяги імпорту з Австралії, щоб задовольнити свій попит.

«За перші два місяці 2022/23 МР (жовтень і листопад 2022) Китай імпортував з Австралії 652 462 тонн пшениці, що вдвічі більше, ніж за аналогічний період попереднього року (324 646 тонн)».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!