ГК «Прометей» виходить на зовнішні ринки соняшникової олії

масло oil

Компанія «Прометей» розпочала реалізацію проекту з виробництва соняшникової олії для подальшої реалізації продукції на експорт.

Стратегія входу в олійно-жирову галузь, в новий для компанії ринок, опрацьовувалася давно. Сигналом для цього став перетин зовнішніх і внутрішніх факторів. Зокрема, стабільна і успішна торгівля компанії зерновими та олійними, перманентне посилення елеваторного дивізіону, розширення земельного банку, диверсифікація послуг, які надаються фермеру об’єдналися зі сприятливою зовнішньою кон’юнктурою. У компанії впевнені, що незважаючи на волатильність олійного ринку, тенденція зростаючого споживання соняшникової олії збережеться, що послужить драйвером розвитку галузі і надалі.

– «На ринку «Прометей» давно зарекомендував себе як великий постачальник соняшнику. Тепер ми маємо амбіції стати великим постачальником олії», – говорить трейдер з олійних культур і олій ГК «Прометей» Артур Далакян.

У найближчому майбутньому компанія не планує здійснювати поставки на внутрішній ринок. На початковому етапі реалізації проекту передбачається виробництво нерафінованої олію для експорту в Індію, Китай, а також країни Європи. Разом з тим, в подальшому ГК готова розширити лінійку продукції, що експортується.

– «Якщо говорити про зовнішні ринки, бутильована продукція є дуже вигідним напрямком. Поставки в такому форматі передбачають досить високу маржинальність, в той же час цей ринок є більш складним і вимагає залучення додаткових інструментів. Згодом компанія займе свою частину цього ринку. Але на даний момент поставлятися буде тільки розливна продукція. Надалі це буде і фасування пляшок під власною торговою маркою «Прометей». Подібний проект компанія готова реалізувати в найкоротші терміни», – деталізує плани компанії з розвитку напрямку Артур Далакян.

У короткостроковій перспективі даний напрямок не стане для Групи пріоритетним, проте очевидними є його висока перспективність і економічна ефективність. У стратегічному плані, запуск проекту з виробництва і експорту соняшникової олії дає Групі компаній ряд довгострокових дивідендів, таких як розширення пулу зарубіжних бізнес-партнерів, досвід роботи з новим технологічним процесом переробки і вихід на зовнішні ринки в якості постачальника продукту з високою доданою вартістю.

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!