Генсек ООН Гутерріш передав Путіну листа щодо продовження “зернової угоди”

Джерело:  Цензор.НЕТ

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш зустрівся з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим та передав лист президенту РФ Володимру Путіну щодо продовження зернової угоди.

Під час обговорення Чорноморської зернової ініціативи Гутерреш висловив занепокоєння перешкодами, з якими стикається Спільний координаційний центр у своїй повсякденній діяльності.

Генсек ООН також передав Лаврову лист Путіну, у якому викладено пропозиції щодо “вдосконалення, продовження і розширення” зернової ініціативи “з урахуванням позицій, нещодавно висловлених сторонами, а також ризиків, пов’язаних з глобальною продовольчою безпекою”.

“Аналогічний лист було надіслано двом іншим підписантам угоди (Україні та Туреччині, – ред.)”, – ідеться в повідомленні пресслужби ООН.

Зазначається, що Гутерріш узяв до уваги занепокоєння, висловлене Москвою щодо імплементації меморандуму про взаєморозуміння між РФ та секретаріатом ООН “щодо просування російських продовольчих товарів і добрив на світові ринки”. Він розповів про прогрес, досягнутий у цьому питанні, і підтвердив готовність ООН продовжувати працювати над цим.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!