Генпрокуратура візьметься за корупцію у зерновому експорті

Джерело:  AgroPortal.ua
теневой коррупция

Правоохоронці Одещини активізують зусилля для припинення корупційних схем під час транспортування та експорту сільськогосподарської продукції.

Таке доручення дав генеральний прокурор Андрій Костін керівникам Одеської обласної прокуратури, Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону та правоохоронних органів, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

«Одеська область з її географією, транспортними комунікаціями і економічним потенціалом — приваблива ціль для російського агресора. Тому ми повинні швидко і скоординовано реагувати на кожне порушення закону, оскільки в умовах війни — це загроза для національної та економічної безпеки держави», — заявив Костін.

Серед пріоритетних завдань для правоохоронців регіону генпрокурор назвав викриття державних зрадників та пособників окупантів, контрдиверсійні заходи, розслідування воєнних злочинів держави-агресора.

«Одним із ключових напрямів Андрій Костін назвав забезпечення роботи «зернового коридору». Оперативне реагування та припинення всіх можливих корупційних схем під час транспортування та експорту сільськогосподарської продукції — важливе завдання», — наголошується у повідомленні.

Генпрокурор також закликав прокурорів до принципової реакції на факти незаконного використання коштів на відновлення зруйнованої інфраструктури, будівництво житла для вимушених переселенців та соціальні виплати для них, а також розкрадання гуманітарної допомоги.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!