Генеральний директор Cargill: вартість продовольства наступного року знижуватиметься

Джерело:  sfera.fm
Cargill

Генеральний директор глобальної продовольчої корпорації Cargill Девід Макленнан вважає, що ціни на продовольство знижуватимуться у 2023 році. На його думку, це станеться навіть незважаючи на те, що глобальні запаси різних сільськогосподарських культур, особливо олійних, будуть обмеженими.

Таку заяву він зробив, виступаючи на Bloomberg New Economy Forum у Сінгапурі. При цьому Девід Макленнан припустив, що за «справді поганого» у Північній або Південній Америці буде достатньо, щоб підняти ціни.

Світові ціни на продовольство підскочили до рекордного рівня у березні цього року, після чого вони поступово знижувалися.

Інші тези з виступу генерального директора Cargill

Видання Farm Progress наводить ще кілька тез, які озвучив Девід Макленнан під час минулого форуму:

  • Продовольство не повинно використовуватися як зброя
  • Наслідки зміни клімату, геополітики та збоїв у ланцюжках поставок величезні; їх важко передбачити та важко контролювати
  • Cargill розглядає регенеративне сільське господарство як частину вирішення проблеми сталого виробництва та впливу зміни клімату
  • Світ залежить від взаємозалежної продовольчої системи
  • Фермери, працівники харчової промисловості та компанії наполегливо трудяться, щоб нагодувати світ

Раніше повідомлялося, що Cargill продав свій бізнес із виробництва ріпакової олії в Канаді та пожертвував $10 млн на боротьбу з глобальним голодом.

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!