Газ представляє ключову, але не єдину витрату при сушінні зерна — Щербина

газ

Газ є ключовою, але не єдиною складовою собівартістю послуги, тому в компанії намагаються просто компенсувати зростання вартості.

Таку думку висловила генеральний директор “Агросіті-Інвест” компанії “Агропросперіс” Олена Щербина у матеріалі “Сушіння кукурудзи врожаю-2021: Сушити не можна залишити в полі” на Elevatorist.com.

«Продукція йде на елеватори дуже сира, все потребує доопрацювання. Вологість дуже різна, від 20% до 35%, причому це в одній області. У нас поряд з одним елеватором у Вінницькій області є кілька компаній, кукурудза від одних надходить із вологістю 30%, а від їхніх сусідів — із 22%. Можливо, це залежить від гібридів, проте спостерігаються ось такі нехарактерні факти. Західна Україна ще вологіша, там практично немає сухої продукції, волога йде від 26% і вище. Харківська область у нас цього року висушує продукцію, чого я вже давно не пам’ятаю. Звичайно, там не 30% вологи, проте», — каже Олена Щербина.

В «Агропросперіс» зазначають, що провели досить поблажливе підвищення тарифу, збільшивши його на 20%. При тому що вартість газу на листопад додала ще +35% до вартості жовтня.

«Наша маржа від підвищення тарифу на сушіння не збільшилася, а можливо, навіть дещо зменшилася. Зараз послуга на наших елеваторах коштує в середньому від 115 до 130 грн, залежно від регіонів», — підкреслює Олена Щербина.

Нагадаємо, що елеватори компанії G.R. Agro у Запорізькій та Дніпропетровській областях приймають соняшник цього сезону з вологістю – 6-18,5% та 6,5-20,5% відповідно.

 

Elevatorist.com

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!