Гарний урожай оливок у Греції знизить ціни на олію

Джерело:  OleoScope
оливкова олія

Стрімке зростання цін на оливкову олію в Греції, особливо Extra Virgin, що змусило греків перейти на дешевші марки альтернативних олій, може знизитися у зв’язку з очікуваннями більшого врожаю 2024 року, повідомляє The national herald.

Президент Міжпрофесійної організації виробників оливкової олії (EDOE) Маноліс Яннуліс заявив, що прогноз тепер розглядається як помірний чи добрий після того, як у попередні роки він був нижчим через теплі зими та інші фактори. Він повідомив державне Афінсько-Македонське інформаційне агентство, що очікується обсяг виробництва від 250 тис. до 280 тис. тонн за збереження м’яких погодних умов.

“Щоб це сталося, необхідна стабільна погода аж до періоду збирання врожаю, який настане через чотири місяці”, – сказав Яннуліс, додавши, що “високі температури та посуха викликають занепокоєння у виробників”.

Він сказав, що ціни виробників також починають знижуватися, хоча не повідомляється, чи впали продажі в супермаркетах, де споживачі були шоковані ціною, оскільки вартість Extra Virgin (EVOO) раніше досягала € 54 ($ 60) за чотири літри.

«У порівнянні з історичним максимумом в €9,5 ($10,40) за кілограм, що спостерігався три-чотири місяці тому, зараз ціна знизилася до €7 ($7,67) за кілограм оливкової олії Extra Virgin», — заявив виробник.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!