Ф’ючерси на соєві боби на товарній біржі Чикаго різко впали в п’ятницю

Джерело:  Oilworld
соя доллар

Ф’ючерси на соєві боби на товарній біржі Чикаго різко впали в п’ятницю, оскільки попередні прогнози спекотної і сухої погоди були ускладнені очікуваннями дощів на Середньому Заході.

Серпневі соєві боби закрилися зі зниженням на 38,5 цента до 10,77,5 долара за бушель, досягши найнижчого рівня за всю історію контрактів — 10,71,5 долара.

Найбільш активні ф’ючерси на соєві боби у листопаді впали на 31 цент до 10,48-1/2 долара за бушель, що близько до мінімумів 2020 року.

На серпневих торгах CBOT соєвий шрот подорожчав на 0,90 дол. США до 353,30 дол. США за коротку тонну.

Ф’ючерси на соєву олію CBOT у серпні завершили торги зниженням на 2,15 цента до 43,66 цента за фунт.

За тиждень найбільш активні ф’ючерси на сою виросли на 1,2%.

Ф’ючерси на сою втрачають частину прибутку після досягнення двотижневого максимуму цього тижня.

Спочатку спекотний та сухий прогноз погоди в США на початок серпня, ключовий місяць для розвитку врожаю сої, став більш невизначеним.

За даними Commodity Weather Group, отриманих у п’ятницю, протягом наступних 10 днів існує ймовірність виникнення штормів на північному заході та південному сході Середнього Заходу.

Компанія заявила, що дощі скорочують площу посушливих ділянок, але залишають до 20% посівів кукурудзи та сої на заході Середнього Заходу надто сухими.

Південнокорейська компанія Major Feedmill Group (MFG) у п’ятницю закупила близько 60 000 тонн соєвого шроту, постачання якого, як очікується, здійснюватиметься з Південної Америки, повідомили європейські трейдери.

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго в п’ятницю впали, оскільки аналітики, які проводили сільськогосподарський тур у Північній Дакоті, прогнозували, що ярі пшеничні поля в штаті дадуть найвищі за всю історію врожаї, а чорноморські культури складуть конкуренцію.

Вересневі ф’ючерси на м’яку червонозерну пшеницю озиму на CBOT закрилися зі зниженням на 14,1/4 цента до 5,23,1/2 долара за бушель, знизившись на 3,5% і показавши третю тижневу втрату.

Ф’ючерс на вересневу тверду червонозерну озиму пшеницю KC знизився на 16 центів до 5,45-1/2 долара за бушель, а ф’ючерс на вересневу яру пшеницю MGEX знизився на 15-1/4 цента до 5,88-1 .

У четвер скаути, які проводили щорічний сільськогосподарський тур Північною Дакотою, прогнозували, що врожайність твердої червонозерної ярої пшениці в самому врожайному штаті становитиме в середньому 54,5 бушеля з акра, що є найвищим показником за всю історію спостережень, починаючи з 1992 року.

Російська сільськогосподарська консалтингова компанія «Совєкон» переглянула свій прогноз урожаю пшениці в росії в 2024 році до 84,7 млн ​​тонн порівняно з попередньою оцінкою в 84,2 млн тонн, повідомила компанія у п’ятницю.

За оцінками сільськогосподарського управління FranceAgriMer, станом на 22 липня 50% м’якої пшениці у Франції перебували у хорошому чи відмінному стані, що нижче за показники за тиждень до цього (52%) і за аналогічний період (78%), зафіксованих роком раніше.

Асоціація борошномелів Тайваню оголосила міжнародний тендер на закупівлю приблизно 105 650 тонн борошномельної пшениці 1-го сорту, яка поставлятиметься зі Сполучених Штатів, повідомили у п’ятницю європейські трейдери.

У п’ятницю ціни на кукурудзу різко впали, оскільки прогнози спекотної та сухої погоди у сільськогосподарському поясі США стали виглядати більш невизначеними.

Вересневі ф’ючерси на кукурудзу CBOT знизилися на 11,5 цента до 394,5 долара за бушель, а найактивніші ф’ючерси на кукурудзу грудня впали на 10,3/4 цента до 4,10 долара за бушель.

За тиждень виріс на 1,3%, що стало першим зростанням за тиждень.

Аналітики зазначають, що прогнози спекотної та сухої погоди в деяких частинах центральної частини США підтримали ціни на початку тижня.

Однак у п’ятницю компанія Commodity Weather Group повідомила, що протягом наступних 10 днів існує ймовірність виникнення штормів на північному заході та південному сході Середнього Заходу.

Компанія заявила, що дощі скорочують площу посушливих ділянок, але залишають до 20% посівів кукурудзи та сої на заході Середнього Заходу надто сухими.

Ф’ючерси на канолу на Intercontinental Exchange різко впали в п’ятницю через поєднання продажів фермерів, покращення погоди на Середньому Заході США та ймовірність великого врожаю цього року.

До цього додалося різке зниження цін на чиказькі соєві боби та соєвий шрот, а також на європейський ріпак. Скромні сплески цін на малазійську пальмову олію та соєвий шрот Чикаго виявилися недостатніми для стримування подальших втрат. До цього додалося зниження цін на сиру нафту, що чинило більший тиск на олійні культури.

За один тиждень до кінця 2023/24 маркетингового року Канадська комісія із зерна повідомила, що постачання каноли виробниками з початку року досягли 18,11 млн тонн, що трохи більше, ніж у попередньому році. Експорт каноли становив майже 6,82 млн. тонн, що на 1,19 млн. тонн менше, ніж роком раніше. Проте внутрішнє споживання становило 10,92 млн. тонн, що приблизно на 900 000 тонн більше, ніж минулого року.

Маржа переробки каноли трохи відновлюється і листопадові позиції перевищують ф’ючерси на рівні понад 90 канадських доларів за тонну.

Канадський долар знизився в п’ятницю вдень до 72,26 цента США за канадський долар порівняно із закриттям четверга на рівні 72,36 цента США.

Ціни вказані в канадських доларах за метричну тонну:

Зміна ціни каноли

Листопад 646,50 -25,20

Січень 654,10 -23,40

Березень 659,90 -21,80

Травень 661,30 -20,60

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!