Ф’ючерси на зерно та сою в Чикаго закрилися зростанням у середу

Джерело:  Oilworld
микс

Ф’ючерси на зерно в Чикаго закрилися зростанням у середу після неоднозначного дня, пов’язаного із невизначеністю продовження “зернової угоди”.

“Ми побоюємося, що ринок може недооцінювати ризик зриву переговорів”, – кажуть аналітики Commerzbank.

«Наскільки важливим став морський коридор для зерна для України, видно із проблем, з якими вона стикається під час експорту зерна суходолом», повідомляє Рейтер.

Ф’ючерси на сою та кукурудзу також виросли, відновивши позиції, втрачені раніше на сесії, на тлі небувалого врожаю сої у Бразилії та прогнозованих погодних умов у США.

Ціни на пшеницю отримали підтримку від останніх суперечок за згодою.

“Сьогодні це підтримало ринок пшениці і трохи кукурудзи”, – сказав Джек Сковіл, аналітик Price Futures Group в Чикаго, повідомляє Рейтер.

Країни Східного Європейського Союзу, розташовані поряд з Україною, закликали вжити заходів щодо стримування потоків дешевшого українського зерна на свої ринки.

Найактивніший контракт на пшеницю на товарній біржі Чикаго (CBOT) подорожчав на 5-1/2 цента за ціною 6,79-1/2 долара за бушель.

Соєві боби подорожчали на 7 центів за $15,04-1/4 за бушель, а кукурудза закрилася на 5 центів вище за $6,56 за бушель.

Ринки розраховували на щотижневий звіт Міністерства сільського господарства США з експортних продажів у четвер.

Виробництво сої в Аргентині впаде до 23-річного мінімуму, а виробництво кукурудзи до п’ятирічного мінімуму через посуху, заявило у вівторок Міністерство сільського господарства США (USDA), різко знизивши прогнози врожаю в Аргентині.

Міністерство сільського господарства США збільшило свій прогноз врожаю сої в Бразилії до нового рекорду, зберігши при цьому свій прогноз збільшення виробництва кукурудзи цього сезону.

“Скачок виробництва в Бразилії частково компенсував різке падіння виробництва в Аргентині”, – заявила дослідницька компанія Hightower, повідомляє Рейтер.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!