Ф’ючерси на зерно та сою на товарній біржі Чикаго виросли в п’ятницю. Ріпак на ICE підріс

Джерело:  Oilworld
микс

Ф’ючерси на соєві боби на товарній біржі Чикаго виросли в п’ятницю, наступного дня після падіння до найнижчого рівня з вересня 2020 року, оскільки учасники ринку намагалися закрити великі короткі позиції на тлі ознак ослаблення економіки США, повідомляють аналітики ринку.

Серпневі ф’ючерси на соєві боби на CBOT зросли на 7,4 цента до 10,29,4 долара за бушель.

Найбільш активні ф’ючерси на соєві боби у листопаді зросли на 10,3/4 цента до 10,27-1/4 долара за бушель.

За тиждень найактивніші ф’ючерси на сою знизилися майже на 2,03% — третя тижнева втрата за останні чотири тижні.

Соєвий шрот на серпневих торгах CBOT подорожчав на 5,60 дол. США до 361,50 дол. США за коротку тонну, тоді як найактивніший грудневий соєвий шрот подорожчав на 8,40 дол. коротку тонну.

Ф’ючерси на соєву олію CBOT у серпні знизилися на 1,16 цента до 41,71 цента за фунт, тоді як найактивніший ф’ючерс на соєву олію у грудні знизився на 0,64 цента до 40,81 цента за фунт.

Шість ф’ючерсних контрактів на соєву олію на CBOT, включаючи грудневий контракт, встановили цього дня нові мінімуми.

За словами трейдерів, високі світові запаси та сприятлива погода в США продовжують чинити тиск на ціни на сою.

Трейдери заявили, що уважно стежать за ознаками того, що відсутність попиту на сою нового врожаю у Китаї нарешті починає зникати.

За даними Міністерства сільського господарства США, США продали Китаю 202 000 тонн соєвих бобів з постачанням у 2024/2025 році. Це другий день поспіль продаж нового врожаю в Китай.

Волатильні торги в п’ятницю почалися рано вранці після того, як Міністерство праці США повідомило, що рівень безробіття в США в липні підскочив майже до трирічного максимуму на тлі значного уповільнення темпів найму та посилення побоювань ринку щодо вразливості економіки до рецесії.

Це, у свою чергу, змусило інвесторів шукати безпечні притулки, що призвело до розпродажу світових акцій, різкого падіння долара США та падіння прибутковості казначейських облігацій США до багатомісячних мінімумів.

Найактивніша пшениця у п’ятницю ціни зросла, оскільки трейдери оцінювали вплив несприятливих погодних умов у Європі та Китаї на виробництво, а учасники ринку намагалися закрити свої позиції на тлі ознак ослаблення економіки США.

Вересневий ф’ючерс на м’яку червонозерну пшеницю озиму на CBOT виріс на 7 центів до 5,39 долара за бушель.

Найактивніший контракт завершив тиждень зростанням на 2,96%.

Ф’ючерс на тверду червонозерну пшеницю озиму KC подорожчав на 5,1/4 цента до 5,59-3/4 долара за бушель.

Вересневий ф’ючерс на яру пшеницю на MGEX виріс на 6,5 цента до 5,95 долара за бушель.

Ф’ючерси на пшеницю зазнали певного тиску, оскільки в районах вирощування пшениці в Аргентині прогнозувалися сильні дощі.

Проте новини про те, що шторми можуть знову зупинити збирання врожаю пшениці у Франції після того, як фермери досягли прогресу під час спекотної погоди на початку тижня, надали контрактам деяку підтримку цього дня, заявили трейдери.

За даними сільськогосподарського управління FranceAgriMer, опублікованими в п’ятницю, до 29 липня французькі фермери зібрали 67% врожаю м’якої пшениці цього року, що вище за показник у 41% тижнем раніше, хоча й значно нижче звичайного темпу, оскільки дощі продовжували заважати польовим роботам.

Група південнокорейських борошномельних підприємств відхилила всі пропозиції та не закупила близько 50 000 тонн продовольчої пшениці, яка мала поставлятися зі США на міжнародному тендері у п’ятницю, повідомили європейські трейдери.

Ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго виросли в п’ятницю, але завершили тиждень зниженням, оскільки учасники ринку намагалися закрити свої великі короткі позиції на тлі ознак ослаблення економіки США, повідомляють аналітики ринку.

Ф’ючерси на кукурудзу у вересні на CBOT зросли на 4,5 цента до $3,86,5 за бушель. Найактивніша груднева кукурудза (CZ24) подорожчала на 4,3/4 цента до 4,03-1/4 долара за бушель.

За тиждень ф’ючес впав приблизно на 1,65%, що стало третім тижневим падінням за останні чотири тижні.

Аналітики стверджують, що прогнозована вологіша і прохолодніша погода в деяких частинах кукурудзяного поясу США покращила перспективи поставок.

За словами трейдерів, одна метеорологічна служба скоригувала свій прогноз опадів для деяких районів Середнього Заходу, що викликало питання про те, чи отримають вологу деякі поля, які потребують вчасних дощів.

Пізно ввечері в четвер компанія StoneX спрогнозувала врожайність кукурудзи в США в 2024 році на рівні 182,3 бушелів на акр (б/а), що вище за поточний прогноз Міністерства сільського господарства США в 181,0 б/а.

Ринок ф’ючерсів на канолу на ICE Futures у п’ятницю виріс, відновившись із близьких мінімумів до кінця тижня.

Хоча більшість технічних індикаторів, як і раніше, вказують на зниження, зростання ціни листопадового контракту вище 610 канадських доларів за тонну виявилося сприятливим з погляду графіка.

Ринок каноли буде закритий у понеділок у зв’язку зі святом Дня Террі Фокса в Манітобі, а багато інших канадських урядових та фінансових установ також будуть закриті у зв’язку з цивільними святами. Ринки в США торгуватимуть у понеділок своїм звичайним годинником, а позиціонування перед довгими вихідними стало особливістю торгівлі канолою.

Розрахункові ціни вказані у канадських доларах за метричну тонну.

Листопад 610,90+2,10

Січень. 619,50 +2,70

Березень 627,00 +2,80

Травень 634,50 +3,30

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!