Ф’ючерси на зерно та соєві боби в США закрилися зниженням у середу

Джерело:  Oilworld
микс

Ф’ючерси на зерно та соєві боби в США закрилися зниженням у середу, оскільки сприятливі дощі досягли “посівних стрічок” у Південній Америці та США, кажуть аналітики.

Трейдери спостерігають за погодою у світі після того, як посуха завдала шкоди виробництву сільськогосподарських культур в Аргентині та на рівнинах США, а також уповільнила темпи сівби сої у Бразилії. На думку аналітиків, умови Південної Америки є особливо важливими для цін на сільськогосподарську продукцію, оскільки великі врожаї в Бразилії знизили експортний попит на американську кукурудзу та соєві боби на світовому ринку.

На вихідні до Аргентини прийшли дощі якраз вчасно, щоб принести користь пізнім посівам пшениці, а також мають допомогти фермерам продовжити або розпочати посів сої.

“Погода у центрі уваги”, – сказав Террі Рейлі, старший сільськогосподарський стратег Marex. «У центрі та заході Бразилії другого тижня прогнозу може спостерігатися дощ, а в Аргентині протягом наступних 7-10 днів можуть спостерігатися окремі зливи», повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на кукурудзу на торговій біржі Чикаго (CBOT) подешевшав на 4 центи до $4,80 за бушель і досяг найнижчої ціни з 2 жовтня на рівні $4,76-3/4.

Соєві боби впали на 7 центів до $12,88-1/4 за бушель і досягли найнижчої ціни з 13 жовтня – $12,78.

Соєвий шрот CBOT також ослаб: грудневий ф’ючерс закрився на 5 доларів нижче, до 429,20 долара за тонну, оскільки ринок відступив від контрактного максимуму 439,4 долара за тонну.

Пшениця CBOT подешевшала на 12 центів до $5,68-1/2 за бушель і встановила найнижчу ціну з 12 жовтня на рівні $5,67. Грудневі ціни на тверду червону пшеницю озиму KC знизилися на 14 центів і закрилися на рівні $6,49 за бушель, встановивши контрактний мінімум на рівні $6,48-1/2.

Дощі на рівнинах США пішли на користь нещодавно посаджену тверду червону озиму пшеницю, що використовується для виробництва хліба.

Через зливи збирання кукурудзи та сої на Середньому Заході США затримається на кілька днів, хоча на початку цього тижня фермери досягли швидкого прогресу у збиранні врожаю зі своїх полів, кажуть аналітики.

У четвер трейдери розглянуть щотижневі дані щодо експортного продажу зерна та сої зі США.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!