Ф’ючерси на сою зростають третю сесію

Джерело:  Oilworld
соя доллар

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго підскочили майже на 4% у п’ятницю, на побоюваннях з приводу ризику збоїв в експорті зерна з Чорноморського регіону, кажуть аналітики.

Ф’ючерси на сою зростають третю сесію, досягнувши липневого максимуму, оскільки прогноз спекотної та сухої погоди в США посилив побоювання з приводу стресу для врожаю. Ф’ючерси на кукурудзу також закрилися у плюсі.

Найбільш активні ф’ючерси на пшеницю зросли на 23-3/4 цента за $6,39 за бушель на CBOT. Раніше цього тижня контракт досяг найнижчої ціни з 1 червня.

“Що стосується пшениці, ми трохи переборщили з падінням”, – сказав Метт Віганд, товарний брокер FuturesOne, повідомляє Рейтер.

Соєві боби CBOT подорожчали на 23,5 цента до 13,53-1/4 долара за бушель і досягли найвищої ціни з 31 липня. Кукурудза подорожчала на 7-1/4 цента до 4,93 долара за бушель.

За словами трейдерів, трейдери закрили короткі позиції на ринках сої та кукурудзи напередодні вихідних, оскільки прогнози погоди показують невеликий дощ та вищі температури до кінця серпня на Середньому Заході США. Соєві боби вважаються вразливішими до потенційних збитків, тому що серпень є критичним місяцем для розвитку врожаю.

“Буде значна кількість акрів, вразливих для стресу”, – сказав Віганд.

Зміна погоди допомогла ринкам відновитись після того, як цього тижня ціни на кукурудзу впали до мінімуму грудня 2020 року.

Наступного тижня трейдери оцінять результати щорічного сільськогосподарського туру Pro Farmer, під час якого будуть вивчені поля кукурудзи та сої на Середньому Заході.

«Схоже, що для американських фермерів, які вирощують кукурудзу та сою, все стало гладко, – йдеться у замітці консалтингової компанії CRM Agri, – прогноз погоди знову став більш “ворожим”».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!