Ф’ючерси на сою знизилися на тлі покращення рейтингів урожаю в США

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на сою знизилися на тлі покращення рейтингів урожаю в США, тоді як пшениця досягла найнижчого рівня більш ніж за два місяці.

Прохолодніша погода в Кукурудзяному поясі США минулого тижня зробила в основному позитивний вплив на врожай кукурудзи та сої Crop Watch, і в багатьох місцях були опади перед менш сприятливою погодою.

Прогнози на початку та на початку тижня передбачають мінімальну ймовірність дощу для більшої частини Кукурудзяного поясу наступного тижня, зберігаючи деякі можливості у східних районах, в основному у понеділок. Очікується, що до вихідних потеплішає.

За словами аналітиків, небажання ризикувати на сировинних та фондових ринках, поряд із побоюваннями щодо економіки Китаю, посилило тиск на ф’ючерси на зерно.

Зниження цін на сільськогосподарські культури вигідне виробникам м’яса та птиці, які використовують урожай на корм худобі.

У щотижневому звіті Міністерства сільського господарства США (USDA), опублікованому після закінчення торгів у понеділок, 59% урожаю кукурудзи оцінюється як «добре» чи «відмінно». Це на 57% більше, ніж тиждень тому, і вище за оцінки аналітиків на 58%.

Міністерство сільського господарства США також оцінило 59% врожаю сої як хороше чи відмінне порівняно з 54% минулого тижня. Аналітики чекали на 55%.

“Поліпшення в серпні, безумовно, є ведмежим, тому що зазвичай цього не відбувається”, – сказав Джим Герлах, президент брокерської компанії A/C Trading, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на кукурудзу Cv1 впав на 12-1/4 цента до 4,75-1/2 долара за бушель і досяг найнижчої ціни з 31 грудня 2020 року.

Трейдери очікували, що контракт впаде нижче за 4,81 долара за бушель, що було мінімумом понеділка і відповідало мінімуму липня, який був найнижчою ціною з січня 2021 року.

“Коли у вас є макроринковий тиск, зерна недостатньо сильні, щоб стояти власними силами”, – сказав Герлах, повідомляє Рейтер.

Соєві боби втратили 20-3/4 центи і закрилися на рівні 13,05-1/4 долара за бушель. Пшениця подешевшала на 17,1/2 цента до 5,98-1/2 долара за бушель і досягла найнижчої ціни з 1 червня.

Аналітики кажуть, що зниження виробництва в США і зростання експортних продажів повинні знизити втрати ф’ючерсів на сою.

Згідно з даними Національної асоціації переробників олійних культур, опублікованих у вівторок, американські переробники переробили більше соєвих бобів, ніж очікувалося минулого місяця, що стало найбільшим переробкою в липні за всю історію спостережень.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!