Ф’ючерси на сою виросли з трирічного мінімуму

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго виросли в середу завдяки закриттю коротких позицій і технічним покупкам, оскільки ринок відновився після того, як контракт на найближчий місяць досяг трирічного мінімуму, кажуть аналітики.

Ф’ючерси на кукурудзу також виросли, відновившись після нещодавніх трирічних мінімумів, тоді як ф’ючерси на пшеницю знизилися. Спекулятивні інвестори нагромадили великі чисті короткі позиції на ринках, що робить їх уразливими для покриття коротких позицій.

Великі світові поставки та конкуренція за експорт американської сої та кукурудзи продовжують обмежувати зростання, кажуть аналітики. Ф’ючерси на сою раніше знизилися, оскільки дешевші поставки з Південної Америки роблять американську сою менш конкурентоспроможною на світовому ринку.

“Фундаментальні показники ринку сої в основному ведмежі”, – сказав Томм Пфітценмаєр, аналітик Summit Commodity Brokerage. “Однак невеликі підйоми для виправлення стану перепроданості, як ми бачили раніше цього тижня, безумовно, можливі”, – повідомляє Рейтер.

До 18:00 за Грінвічем, ф’ючерси на соєві боби на найближчий місяць зросли на 4-1/2 цента до $11,35-3/4 за бушель після падіння до $11,24-3/4. Це відповідає мінімуму понеділка, який став найнижчою ціною найближчого контракту з листопада 2020 року.

Найбільш активні соєві боби додали 4-1/2 центи до $11,45-1/4. Найактивніші ціни на кукурудзу на CBOT зросли на 5 центів до $4,28-1/2 за бушель, а пшениця подешевшала на 9 центів до $5,75-1/4.

Нещодавнє зниження відкритого інтересу до соєвих бобів CBOT та сигнального розпродажу кукурудзи на ринках вичерпали свою динаміку, сказав Джим Герлах, президент брокерської компанії A/C Trading.

Тим не менш, зростаючий урожай сої в Бразилії приносить свіжі поставки на світовий ринок, а Аргентина планує розпочати збирання врожаю у квітні. Бразильська промислова група Abiove знизила оцінку виробництва сої у Бразилії у 2024 році.

“Тенденція за цінами на соєві боби падає, і вона продовжуватиме знижуватися”, – сказав аналітик Rabobank Вітор Пістойя, додавши, що його банк прогнозує, що до кінця року ціни впадуть до 11 доларів.

Трейдери чекають на постачання березневих контрактів CBOT у день першого повідомлення у четвер. У четвер Міністерство сільського господарства США окремо опублікує щотижневі дані щодо експортного продажу зерна та сої.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!