Ф’ючерси на сою відступили від місячного максимуму в п’ятницю

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби досягли $13,18-1/2 за бушель, найвищої ціни з 21 вересня, а потім закрилися на 13-1/4 цента нижче до $13,02-1/4. Соєвий шрот досяг максимальної ціни із червня.

Продаж соєвих бобів фермерами в останні дні прискорився, завдяки зростанню цін і базисному прибутку, що призвело до того, що готівкові ціни в багатьох регіонах перевищили 13 доларів за бушель, повідомив дилер з Айови. Однак деякі виробники продовжують чекати ще вищих цін.

“Ми не продаємо”, – сказав Шерман Ньюлін, фермер з Іллінойсу та аналітик Risk Management Commodities. «Ми чекаємо на поліпшення базових пропозицій, які трохи зросли», повідомляє Рейтер.

Ф’ючерси на кукурудзу на торговій біржі Чикаго закрилися зниженням після досягнення в п’ятницю найвищої ціни з серпня, тоді як ф’ючерси на сою відступили від місячного максимуму.

Трейдери зафіксували прибуток після того, як раніше ринки виросли через побоювання з приводу посухи в Бразилії, яка порушила постачання зерна по річках і сповільнила сів, стверджують аналітики. Технічні покупки та надії на додатковий експортний попит у США також надали підтримку ф’ючерсам на початку сесії.

Американські фермери, які мають урожай на продаж, вітали тимчасове повернення цін на кукурудзу понад 5 доларів за бушель, оскільки багато хто з них продовжує збирати врожай на своїх полях, поставляючи на ринок свіжі партії.

Найактивніші ф’ючерси на кукурудзу закрилися нижче за цей ключовий рівень цін, при цьому грудневий контракт упав на 9-1/2 центу до $4,95-1/2 за бушель. Раніше ринок досяг $5,09-1/2, найвищої ціни з 2 серпня.

«Кукурудза зросла вночі і спробувала залишитися такою на початку денної сесії, але сильно впала наприкінці через хеджування врожаю та продажі на графіках», – сказав у замітці Чарлі Сернатінгер, виконавчий віце-президент Marex Capital Markets.

На пшеницю CBOT найактивніші ф’ючерси Wv1 подешевшали на 8 центів до $5,86 за бушель після досягнення найвищої ціни за п’ять тижнів на рівні $6,04-1/2.

Майже половина врожаю пшениці в Аргентині у 2023/24 році перебуває у задовільному чи поганому стані через відсутність опадів, які нині торкаються основних сільськогосподарських районів, повідомила у четвер Зернова біржа Буенос-Айреса.

Міжнародна рада із зерна у четвер підвищила свій прогноз світового виробництва пшениці в сезоні 2023/24, при цьому перегляд у бік підвищення для України, Росії та США переважує погіршення прогнозу щодо врожаю в Австралії.

Очікування рекордного врожаю кукурудзи у Сполучених Штатах, ймовірно, стримуватимуть ціни.

Україна наразі зібрала близько 57,6 млн тонн зернових та олійних культур нового врожаю 2023 року, повідомили у Мінсільгоспі у п’ятницю.

У Франції до понеділка урожай кукурудзи було зібрано на 74%, а посіви м’якої пшениці для врожаю наступного року досягли 38% від очікуваної площі, як показав звіт FranceAgriMer із зернових культур.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!