Ф’ючерси на сою в США зросли приблизно на 2%

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на сою у США зросли приблизно на 2% у вівторок, чому сприяло покриття коротких позицій на тлі скорочення врожаю в США, надії на експортні продажі до Китаю та невпевненість у наявності постачання з Південної Америки, повідомили трейдери.

Ф’ючерси на пшеницю зросли після раннього зниження, оскільки трейдери зосередилися на невизначеності щодо постачання зерна з експортного коридору Чорного моря та побоювання з приводу врожаю у Південній півкулі. Кукурудза була стійкою тенденції.

Січневі соєві боби на товарній біржі Чикаго подорожчали на 28,1/4 цента за ціною 14,47-3/4 долара за бушель після досягнення 14,49 долара, найвищого рівня контракту з 23 вересня.

Груднева пшениця CBOT подорожчала на 20-1/4 цента за ціною 9,02-1/2 долара за бушель, а груднева кукурудза подорожчала на 6-1/4 цента за ціною 6,97-3/4 долара за бушель.

Соєві боби виросли на тлі покупок, зумовлених графіками, оскільки еталонний січневий контракт виріс вище за свій торговий діапазон за жовтень.

“Цим кроком ми позбавляємося багатьох шортів”, – сказав Террі Лінн, аналітик Linn and Associates в Чикаго, додавши, що блокпости протестувальників у Бразилії, найбільшому у світі експортері сої, також викликають занепокоєння, повідомляє Рейтер.

Основна під’їзна дорога до бразильського порту Паранагуа, другого за завантаженістю в країні для експорту зерна, у вівторок залишалася заблокованою протестувальниками, оскільки прихильники президента Бразилії Жаїра Болсонару, що йде, протестували проти його незначної поразки на виборах від лівого Луїса Сінвау.

“Занепокоєння полягало в тому, що це може затягтися і призвести до порушення потоків сільськогосподарської продукції та експорту”, – сказав Лінн.

Перспективи виробництва сої у Бразилії залишаються високими. Товарний брокер StoneX підвищив прогноз урожаю сої в країні на 2022/23 рік до 154,35 млн. тонн з 153,8 млн. тонн раніше.

Урожай сої у США продовжується: станом на 30 жовтня урожай сої прибрали на 88%, повідомило Міністерство сільського господарства США. Збирання кукурудзи завершено на 76%.

Пшениця CBOT досягла двотижневого максимуму на тлі невизначеності щодо перспектив постачання зерна з України. За словами джерел у галузі, страховики більше не пропонують нове страхове покриття для перевезень Чорним морем через безпечний коридор, який підтримує ООН, після того, як Росія призупинила свою участь.

Тим часом уряд Аргентини має намір оголосити про заходи, що дозволяють експортерам пшениці відкладати узгоджені поставки після того, як сильна посуха занапастила врожай.

Посушливі умови також завадили новому посіву пшениці озимої 2023 року в США. Міністерство сільського господарства США у понеділок оцінило 28% урожаю у хорошому чи відмінному стані, що є найнижчим показником для цієї пори року у звітах, датованих 1987 роком.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!