Ф’ючерси на сою в США впали в четвер, відступивши від семимісячного максимуму

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на сою в США впали в четвер, відступивши від семимісячного максимуму, встановленого вдень раніше, оскільки прогнози сприятливих дощів у постраждалій від посухи Аргентині спровокували хвилю продажів, кажуть аналітики.

Ф’ючерси на кукурудзу також знизилися через прогноз погоди в Аргентині разом з ф’ючерсами на пшеницю.

Станом на 19:10 за Грінвічем березневі соєві боби товарної біржі Чикаго подешевшали на 10-1/4 цента до 15,14-1/4 долара за бушель. Березнева кукурудза CBOT подешевшала на 3-1/2 цента до 6,77-3/4 долара за бушель, а березнева пшениця подешевшала на 7-1/2 цента до 7,35 долара за бушель.

Соєві боби та кукурудза задають тон.

“Прогнози досить добре узгоджуються з тим, що в Аргентині пройдуть досить хороші дощі, які можуть допомогти стабілізувати виробничий потенціал, що знижується в цій країні”, – сказав Террі Лінн, аналітик Linn and Associates в Чикаго, повідомляє Рейтер.

Крім того, перспективи експорту соєвих бобів зі США погіршуються через закриття ринків у найбільшому світовому покупці сої в Китаї наступного тижня у зв’язку зі святом Місячного Нового року, а також через те, що Бразилія починає збирати, ймовірно, рекордно великий урожай сої.

«Програму США (експорт сої) майже завершено, що для сезону нормально. Але ми вже бачимо більшу частину наших експортних продажів цього сезону», — сказав Лінн.

Ф’ючерси на кукурудзу та сою зіткнулися з додатковим тиском з боку продажів фермерів, оскільки виробники США скористалися багатомісячними максимумами, встановленими на обох ринках цього тижня.

Побоювання, що відновилися, з приводу рецесії, що послідували за даними споживчого попиту в США, також стримали ринки зерна, хоча слабший долар вселив деякий оптимізм щодо експорту.

«Вартість кукурудзи в США непомітно стала більш конкурентоспроможною порівняно зі світовими. Сьогодні ми не виграли єгипетський тендер, але ми були конкурентоспроможними», – сказав Лінн, повідомляє Рейтер.

Міністерство сільського господарства США підтвердило приватний продаж 195 000 тонн американської кукурудзи в Мексику.

Трейдери очікують щотижневого звіту Міністерства сільського господарства США про експортні продажі в п’ятницю, на день пізніше, ніж зазвичай, через федеральне свято в понеділок.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!