Ф’ючерси на сою в США впали у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на сою в США впали в п’ятницю після того, як оновлена оцінка Міністерства сільського господарства врожаю сої в Бразилії знизилася до верхньої межі торгових очікувань, що послабило побоювання щодо світових поставок олійних культур.

Кукурудза впала після того, як Міністерство сільського господарства США залишило без змін свої прогнози щодо виробництва кукурудзи в Бразилії та Аргентині, тоді як пшениця знизилася на 1,6% на фоні фіксації прибутку після досягнення тижневого максимуму.

Зниження ф’ючерсів на сою задало тон. Міністерство сільського господарства США в щомісячному звіті оцінило виробництво сої в Бразилії на рівні 161 мільйона метричних тонн, що нижче за листопадову оцінку в 163 мільйони, але це все одно найбільший урожай за всю історію, якщо він буде реалізований. Аналітики, опитані Reuters, в середньому очікували на оцінку в 160,16 мільйона метричних тонн.

“Він (звіт Міністерства сільського господарства США) багато в чому відповідав нашим очікуванням, навіть показникам по бразильській сої”, – сказав Карл Сетцер, партнер Consus Ag Consulting. «Я просто не бачу тут нічого, що могло б стати підставою для зміни вашої позиції на ринку», повідомляє Рейтер.

Центральні та північні регіони південноамериканської країни зіткнулися з високими температурами, а південні райони зіткнулися із надмірними дощами. Тим не менш, поточний урожай сої в 2023/24 році, може збити 161 мільйон тонн, і знаходиться на шляху до того, щоб перевершити попередній рекордний урожай Бразилії в 2022/23 році, який, за оцінками Міністерства сільського господарства США, становить 160 мільйонів тонн.

Соєві боби торгової біржі Чикаго (CBOT) подешевшали на 7-3/4 цента до $13,04 за бушель, відкотившись після встановлення тижневого максимуму на рівні $13,30-3/4. За тиждень контракт упав на 21 цент за бушель, або на 1,6%.

Котирування кукурудзи CBOT знизилися на 2-1/2 центи до $4,85-1/2 за бушель, завершивши тиждень відносно стабільно.

З понеділка уряд США повідомив про продаж до Китаю 1 120 000 тонн м’якої червоної пшениці.

Найактивніший контракт на пшеницю CBOT у п’ятницю подешевшав на 10-1/2 цента до $6,31-3/4 за бушель, але завершив тиждень зростанням на 4,8%.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!