Ф’ючерси на сою в Чикаго впали до найнижчого рівня за майже чотири роки через побоювання з приводу попиту на олійні культури

доллар

Товарні фонди в понеділок були нетто-продавцями ф’ючерсних контрактів на кукурудзу, сою, пшеницю та соєвий шрот на товарній біржі Чикаго і нетто-покупцями ф’ючерсів на соєву олію CBOT, повідомили трейдери.

Ф’ючерси на соєві боби на товарній біржі Чикаго в понеділок впали до найнижчого рівня за майже чотири роки через сильні перспективи виробництва врожаю в США і побоювань з приводу попиту на олійні культури, повідомили трейдери.

Соєві боби CBOT з постачанням у серпні знизилися на 27 центів до $10,78 за бушель, а базові соєві боби з постачанням у листопаді впали на 25,1/4 цента до $10,40 за бушель після падіння до $10,38 ,1/2, найнижчого значення на безперервному графіку найактивнішого контракту на сою з жовтня 2020 року.

Ф’ючерси на шрот CBOT у серпні знизилися на 5 доларів до 333,80 доларів за коротку тонну, а ф’ючерси на соєву олію у серпні впали на 0,23 цента до 46,42 цента за фунт.

Напередодні щотижневого звіту Міністерства сільського господарства США про хід збирання врожаю, який має бути опублікований пізніше в понеділок, опитані агентством Reuters аналітики в середньому очікували, що уряд оцінить 69% урожаю сої як хороше або відмінне, що вище за 68% минулого тижня. найвищою оцінкою стану сої для цієї пори року з 2018 року.

«Кількість опадів у північно-центральній частині Середнього Заходу перевершила очікування п’ятниці та сприяла вирощуванню кукурудзи та сої», — йдеться у щоденному огляді погоди на врожай, підготовленому компанією Maxar, яка займається супутниковими технологіями.

Після закриття ринків Міністерство сільського господарства США (USDA) оцінило 68% посівів кукурудзи та сої у США як хороші чи відмінні, не змінившись порівняно з попереднім тижнем. Рейтинги не виправдали очікувань аналітиків щодо невеликого покращення, але все одно виявилися найвищими для цієї пори року для обох культур з 2020 року.

Щодо попиту, то Міністерство сільського господарства США повідомило, що обсяг експортних інспекцій соєвих бобів США за останній тиждень склав 168 593 тонни, що нижче за торговий діапазон очікувань 200 000–400 000 тонн.

Національна асоціація переробників олійних культур (NOPA) повідомила, що її члени переробили 175,599 млн бушелів соєвих бобів у червні, що на 4,4% менше від показника переробки NOPA у травні і нижче очікувань більшості аналітиків.

Деякі аналітики пов’язують спад у соєвому комплексі CBOT з очікуваннями, що кандидат у президенти Дональд Трамп виграє другий термін після того, як вижив після замаху. Другий термін Трампа може бути сигналом торгової напруги з Китаєм, найбільшим у світі покупцем сої.

У понеділок ціни на пшеницю в Чикаго досягли найнижчого рівня за останні чотири місяці, оскільки тиск з боку свіжого врожаю в США та Росії чинив тиск на ціни.

Найактивніший контракт на пшеницю на товарній біржі Чикаго до обіду знижувався на 2,7% до 5,35-1/2 долара за бушель після того, як досяг позначки в 5,34 долара за бушель — найнижчого значення з 18 березня.

Увага ринку була прикута до прогнозу Міністерства сільського господарства США (USDA) про великий урожай пшениці, кукурудзи та сої у США у п’ятницю.

“Пшениця, кукурудза і соя ослабли через ведмежі настрої після звіту Міністерства сільського господарства США в п’ятницю, а також через те, що прогноз погоди в США в цілому не становить загрози для врожаю цього тижня”, – сказав Метт Аммерманн, менеджер із ризиків на товарних ринках компанії StoneX, повідомляє Рейтер.

«Це може означати, що Міністерство сільського господарства США представить позитивну картину ходу збирання пшениці в США та стану посівів у своєму звіті, який вийде пізніше у понеділок».

Тим часом низькі ціни на російську пшеницю також чинили тиск на ринок.

“Російська пшениця, як і раніше, пропонується на експортних ринках за низькими цінами”, – сказав Аммерманн. «У США є постачання пшениці нового врожаю, і їм доводиться конкурувати за експортний попит із російською пшеницею із вмістом протеїну 12,5%, яка доступна за низькою ціною – менше 200 доларів за тонну FOB».

Ф’ючерси на кукурудзу у вересні на CBOT знизилися на 11,5 цента до $3,90,1/2 за бушель після встановлення мінімуму контракту на рівні $3,89,1/2.

Грудневий ф’ючерс на кукурудзу нового врожаю знизився на 10,5 цента до 4,04,1/4 долара за бушель, але залишився на кілька центів вище за мінімум контракту в 3,98,3/4 долара.

Ф’ючерси на канолу на біржі ICE в понеділок закрилися зниженням, оскільки падіння цін на соєву олію і небезпека для врожаю погода в Канаді призвели до зниження цін, повідомили трейдери.

Найбільш активний ф’ючерс на ріпак у листопаді знизився на 3,20 долара до 615,50 канадських доларів за тонну.

Спред з ріпаку на листопад-січень ослаб, при цьому листопадовий контракт збільшив дисконт щодо січневого контракту.

Спад на конкуруючих ринках олії також потягнув вниз ринки каноли. Ф’ючерси на ріпак на Euronext у серпні впали приблизно на 1,8%.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!