Ф’ючерси на сою у США зросли у п’ятницю на 2,1%

Джерело:  Oilworld
соя доллар

Ф’ючерси на сою в США зросли в п’ятницю на 2,1%, піднявшись вище 15 доларів за бушель вперше з середини березня після того, як Міністерство сільського господарства США опублікувало прогноз посівів у 2023 році та оцінку запасів сої на 1 березня, з цифрами з нижньої частини торговельних очікувань.

Травневі соєві боби товарної біржі Чікаго SK3 подорожчали на 31 цент за ціною 15,05-1/2 долара за бушель після досягнення 15,13-3/4 долара, найвищого рівня контракту з 13 березня.

Ф’ючерси на сою виросли після того, як уряд прогнозував, що в 2023 році посіви олійних культур становитимуть 87,5 млн акрів, що лише трохи більше, ніж у 2022 році, і близько до нижньої межі оцінок в опитуванні аналітиків Reuters. Міністерство сільського господарства США також повідомило, що запаси сої на 1 березня становили 1,685 млрд бушелів, що на 13% менше, ніж рік тому.

«Що справді впадає у вічі, так це те, що цифри соєвих бобів знаходяться на нижньому кордоні торгових очікувань. Це… схоже, вказує на те, що ми можемо побачити деяке нормування цін», – сказав Карл Сетцер, керівник дослідження брокерів Mid-Co Commodities, повідомляє Рейтер.

Ф’ючерси на кукурудзу закрилися різноспрямовано: найближчі контракти виросли на оптимістичних даних із запасів США від 1 березня, тоді як відстрочені контракти впали на вищому, ніж очікувалося, прогнозі USDA щодо посівів.

Травнева кукурудза CBOT CK3 подорожчала на 11 центів до $6,60-1/2 за бушель, тоді як груднева кукурудза CZ3 нового врожаю подешевшала на 1/2 цента до $5,66-1/2. Котирування CBOT на травневу пшеницю WK3 протягом дня не змінилися на рівні $6,92-1/4 за бушель, спираючись на вищі, ніж очікувалося, дані про посівні площі пшениці USDA.

Щодо кукурудзи, то USDA зафіксувала квартальні запаси на рівні 7,401 млрд бушелів, що є найнижчим показником на 1 березня за дев’ять років. Забігаючи цієї весни, Міністерство сільського господарства США прогнозує, що в 2023 році посіви кукурудзи становитимуть 92 мільйони акрів, що на 4% більше, ніж у 2022 році.

Тим не менш, трейдери попередили, що волога погода в південних районах посівного поясу США і сильний снігопад у Дакоті та Міннесоті можуть ускладнити посадку найближчими тижнями.

“Ці дані про посівні площі спірні, якщо сніг не почне танути на північних рівнинах США”, – сказав Ед Дагган, старший спеціаліст з управління ризиками в Top Third Ag Marketing, повідомляє Рейтер.

У першому кварталі року CBOT пшениця Wv1 впала на 12,6%, кукурудза Cv1 – на 2,7%, а соя Sv1 – на 1,2%.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!