Ф’ючерси на сою у США зросли приблизно на 2% у понеділок

Джерело:  Oilword
доллар

Ф’ючерси на сою у США зросли приблизно на 2% у понеділок, відскочивши від однотижневого мінімуму, встановленого у п’ятницю, оскільки трейдери зайняли позиції напередодні щомісячних звітів про врожай, які мають опублікувати в середині тижня Міністерство сільського господарства США. За словами трейдерів, постачання олійних культур зі США скоротилося.

Зростання світових ринків олії привело до зростання ф’ючерсів на соєву олію, що ще більше підтримало соєвий комплекс. Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію виросли на тлі сприятливих даних щодо експорту та запасів.

Ф’ючерси на кукурудзу наслідували стійкий тренд на сою, тоді як ф’ючерси на пшеницю закрилися в мінусі після нестійкої сесії.

Листопадові соєві боби на товарній біржі Чикаго подорожчали на 27-3/4 цента за ціною 13,45-1/2 долара за бушель, тоді як еталонна соя в грудні подорожчала на 2,48 цента за фунт, або 4,25% за 60,81 цента за фунт.

CBOT груднева кукурудза подорожчала на 5 центів до $4,99-1/2 за бушель, а вереснева пшениця подешевшала на 3-1/4 цента до $6,46-1/4 за бушель.

Трейдери чекають на звіти Міністерства сільського господарства США про попит і пропозицію 12 липня, в яких очікується, що уряд знизить свій прогноз виробництва сої в США в 2023 році після різкого скорочення минулого місяця оцінки посівів сої. Більшість аналітиків також очікують, що Міністерство сільського господарства США знизить свій прогноз урожайності сої у США.

Аналітики очікують, що Міністерство сільського господарства США зменшить свою оцінку врожайності кукурудзи в США, але збільшення оцінки посівних площ кукурудзи, опубліковане 30 червня, має пом’якшити зміни у виробництві жовтого зерна.

Напередодні щотижневого звіту Міністерства сільського господарства США про стан урожаю, який має бути опублікований пізніше в понеділок, аналітики, опитані агентством Reuters, в середньому очікували, що уряд оцінить стан 53% урожаю кукурудзи в США від хорошого до відмінного, що на 2 відсоткові пункти вище ніж тиждень тому.

Що стосується сої, аналітики в середньому прогнозували, що Міністерство сільського господарства США оцінить 52% врожаю олійних культур від хорошого до відмінного, що також на 2 пункти вище, ніж попереднього тижня, після сприятливих дощів у посівному поясі Середнього Заходу, які послабили побоювання щодо щодо посушливих умов, що завдають шкоди обом культурам.

Ф’ючерси на пшеницю CBOT впали, незважаючи на невизначеність щодо експортної угоди щодо Чорного моря. Кремль у понеділок заявив, що не може сказати нічого нового про угоду. Великий експорт російської пшениці заспокоїв ринок щодо можливого закриття експортного коридору з України.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!