Ф’ючерси на сою у США виросли у четвер на побоюваннях щодо посухи

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на сою в США виросли в четвер на побоюваннях щодо посухи в посівному поясі Середнього Заходу, тоді як падіння долара і спекулятивні покупки на початку нового місяця надали додаткову підтримку, вважають аналітики.

Котирування пшениці торгової палати Чикаго (CBOT) піднялися на 2,8%, продовживши відскок середовища від мінімуму за 2,5 року.

Ф’ючерси на кукурудзу торгувалися різноспрямовано: міжринковий спред та побоювання з приводу попиту чинили тиск на липневий CN3 на початку місяця, тоді як відстрочені контракти закрилися у плюсі через погані погодні умови в США.

Ухвалення законопроекту про стелю боргу США в Палаті представників надало підтримку ринкам зерна, ф’ючерсів на сиру нафту та ринкам акцій Волл-Стріт.

Липневі соєві боби CBOT подорожчали на 29-3/4 цента за ціною 13,29-1/2 долара за бушель, а липнева пшениця подорожчала на 16-1/2 цента за ціною 6,10-3/4 долара.

Липнева кукурудза CBOT подешевшала на 1-1/2 цента до 5,95-1/2 долара за бушель, тоді як груднева кукурудза, що становить урожай 2023 року, подорожчала на 8-1/4 цента до 5,30 долара.

Ф’ючерси на соєві боби та кукурудзу нового врожаю виросли через побоювання, що посуха негативно позначиться на перспективах виробництва у США. “Монітор посухи в США”, підготовлений консорціумом кліматологів, показав, що до 30 травня 66% Середнього Заходу були аномально посушливими порівняно з 27% попереднього тижня.

Крім того, останній щомісячний прогноз посухи Центру кліматичних прогнозів США, опублікований у середу, показав, що посуха, ймовірно, розвинеться в червні в Айові та більшій частині Іллінойсу, двох найбільших штатах США з вирощування кукурудзи та сої, а також в Індіані, Огайо та Пенсільванія.

“На даний момент торгівля зосереджена на погоді та пропозиції, а не на попиті”, – сказав Тед Сейфрід, головний ринковий стратег Zaner Group. “Якщо ми отримаємо прогноз, що буде набагато більше дощу, то це (ралі) закінчиться”, – повідомляє Рейтер.

Пшеницю підтримали новини про надмірні дощі у пшеничному поясі Китаю. За словами синоптиків, найближчими днями в провінції Хенань, яка займає лідируючі позиції з вирощування пшениці, очікуються нові дощі, що ускладнить зусилля зі збирання врожаю зерна, що вже постраждав від дощової погоди наприкінці травня. Китай є найбільшим у світі виробником пшениці, а також великим імпортером.

Трейдери також висловили стурбованість щодо угоди про експорт зерна з Чорного моря.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!