Ф’ючерси на сою у США впали у вівторок на 2,6% до багатомісячного мінімуму

Джерело:  Oilworld
соя

Спотові ф’ючерси на сою у США впали у вівторок на 2,6% до багатомісячного мінімуму, а ф’ючерси на кукурудзу впали майже на 2% під тиском добрих погодних умов на Середньому Заході та сильної конкуренції за глобальний експортний бізнес, повідомили трейдери.

Пшениця слідувала низхідному тренду.

Липневі соєві боби товарної біржі Чикаго подешевшали на 36-3/4 цента до 13,64 долара за бушель після падіння до 13,58-3/4 долара, найнижчого рівня на безперервному графіку найактивнішого контракту на сою з 19 жовтня.

CBOT липнева кукурудза закрилася зі зниженням на 11,1/4 цента до 5,81-1/4 долара за бушель, а липнева пшениця подешевшала на 13,1/4 цента до 6,47-1/2 долара.

Технічні продажі соєвих бобів прискорилися, оскільки липневий контракт упав нижче за березневий мінімум у $13,83-3/4, що викликало зупинку продажів, кажуть трейдери. Листопадові соєві боби коливалися трохи вище 12 доларів за бушель, а ф’ючерси на соєву олію впали до мінімуму за весь термін дії контракту.

Хороші перспективи врожаю в США чинили тиск на сою та кукурудзу. Міністерство сільського господарства США минулого тижня прогнозувало рекордні врожаї обох культур у США в 2023 році, а потім у понеділок повідомило, що врожай кукурудзи в США засіяний на 65%, а сої — на 49%, що вище за відповідні середні показники за п’ять років.

«Погода дійсно хороша… Загалом ми випереджаємо нормальний (посівний) темп, і все йде до хорошого початку, тож це викликає падіння цін», — сказав Террі Лінн, аналітик Linn & Associates у Чикаго, повідомляє Рейтер.

Слабкий експортний попит посилив негативні прогнози з огляду на великі врожаї сої та кукурудзи в Бразилії.

“По суті, ми неконкурентоспроможні”, – сказав Лінн. «Нам потрібно стимулювати попит, і це те, що відбувається. Ми збираємося реструктурувати наші ціни, щоб досягти цієї мети».

Соєві боби зіткнулися з додатковим тиском через те, що на 9 травня товарні фонди утримували акції ф’ючерсів на сою, що робило ринок вразливим для періодів тривалої ліквідації.

Тим часом трейдери стежили за переговорами щодо продовження угоди, яка дає змогу безпечно експортувати українське зерно через Чорне море.

Кремль, який неодноразово попереджав, що може вийти з угоди 18 травня через перешкоди для його експорту зерна та добрив, заявив у вівторок, що залишаються питання щодо російської частини угоди щодо чорноморського зерна, і контакти продовжуються.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!