Ф’ючерси на сою у США впали до дворічного мінімуму

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на сою в США впали до дворічного мінімуму нижче $12 за бушель у понеділок під тиском покращення перспектив великих урожаїв у Південній Америці та побоювань щодо попиту.

Ф’ючерси на кукурудзу досягли найнижчого рівня більш ніж за тиждень, а пшениця – до тижневого мінімуму, оскільки зниження цін на сиру нафту та зміцнення долара США посилили ведмежі настрої на ринку зерна.

До 18:30 GMT, березневі соєві боби торгової палати Чикаго (CBOT) подешевшали на 16 центів до $11,93-1/4 за бушель після падіння до $11,91-1/2, найнижчого рівня на безперервному графіку найактивнішого контракту з листопада 2021 року.

Березневий ф’ючерс на кукурудзу CBOT подешевшав на 6-1/4 цента до $4,40 за бушель, а березневий ф’ючерс на пшеницю WH24 подешевшав на 7 центів до $5,93-1/4 за бушель.

Ф’ючерси на соєві боби впали, оскільки трейдери зосередилися на очікуваннях високих урожаїв в Аргентині та Бразилії, незважаючи на періоди стресової погоди в обох країнах.

«Страх щодо погоди у Південній Америці зник, що, у свою чергу, призводить до занепокоєння з приводу відсутності попиту на американську сою та кукурудзу. Якщо попит на сою з боку Китаю повернеться найближчим часом, він, ймовірно, буде задоволений за рахунок постачання з Бразилії», – сказав Метт. Амерманн, менеджер з товарних ризиків StoneX, повідомляє Рейтер.

За словами аналітиків, попит Китаю на сировинні товари здавався меншим.

Ф’ючерси на соєві продукти були неоднозначними. На тлі падіння цін на соєві боби березневі ф’ючерси на соєву олію впали більш ніж на 3%, а березневі ф’ючерси на соєвий шрот підскочили приблизно на 1% після встановлення мінімуму терміну дії контракту.

Експортні ціни на російську пшеницю минулого тижня продовжували знижуватися на тлі тиску надлишку пропозиції у Чорноморському регіоні, але обсяги експорту зросли, кажуть аналітики.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!