Ф’ючерси на сою та зерно в Чикаго знизилися у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
микс

Ф’ючерси на сою та зерно в Чикаго знизилися в п’ятницю, оскільки покращення погодних умов змусило інвесторів чекати на поліпшення умов посівів на Середньому Заході США, повідомили трейдери.

Торгова сесія ф’ючерсів на кукурудзу та сою була особливо нестабільною, оскільки шквал ведмежих ознак спонукав інвесторів знизити ризики наприкінці тижня.

Найактивніший контракт на сою на товарній біржі Чикаго (CBOT) закрився на 10-3/4 цента нижче на рівні 13,07-1/2 долара за бушель. Кукурудза закрилася на 9 центів нижче за 4,87-1/4 долара за бушель, а пшениця закрилася на 11 центів за 6,26-3/4 долара за бушель.

Ф’ючерси на сою були різноспрямованими на початку сесії, а ф’ючерси на кукурудзу зміцнилися після того, як уряд США прогнозував, що посушливі умови на початку вегетаційного періоду означають зниження врожаю обох культур цієї осені.

Але прогнози зі щомісячного звіту Міністерства сільського господарства США (USDA) про світовий попит та пропозицію у сільському господарстві (WASDE) виявилися нижчими від ринкових очікувань.

Урожай кукурудзи, якщо його буде реалізовано, стане другим за величиною за всю історію спостережень через великі площі та покращення умов вирощування у ключовий місяць розвитку — липень.

Потім трейдери проігнорували новини Міністерства сільського господарства США про те, що фермери, які беруть участь у програмах субсидування врожаю в США, повідомили про “prevented plantings” до 9 серпня 1421488 акрів кукурудзи, 458915 акрів соєвих бобів і 640 7.

“Сьогодні просто не було достатньо новин, щоб підштовхнути ринок вгору”, – сказав Карл Сетцер, керівник дослідження брокерів у Mid-Co Commodities, повідомляє Рейтер.

А оскільки багато моделей прогнозів погоди тепер передбачають, що на Середньому Заході США не буде різкої хвилі тепла наприкінці серпня, «більшість учасників ринку очікують на поліпшення умов для врожаю наступного тижня», — сказав Сетцер.

Тим часом, ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго впали після того, як звіт WASDE показав, що кінцеві запаси пшениці покращилися, особливо твердої озимої пшениці, сказав Крейг Тернер, трейдер сировинних товарів у Daniels Trading.

За словами трейдерів, відсутність подальшої ескалації у Чорному морі також вплинула на ф’ючерси на пшеницю.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!