Ф’ючерси на сою та кукурудзу впали до трирічного мінімуму на торговій біржі Чикаго в середу через розпродаж фондів

Джерело:  Oilworld
доллар микс

Ф’ючерси на сою та кукурудзу впали до трирічного мінімуму на торговій біржі Чикаго в середу через розпродаж фондів, а тримісячний максимум долара посилив побоювання з приводу експорту сільськогосподарських культур зі США, кажуть аналітики.

Американське зерно та соєві боби стикаються з жорсткою конкуренцією за експорт через рясні світові постачання, а внутрішні кінцеві запаси, як очікується, будуть великими, коли Міністерство сільського господарства США опублікує прогнози врожаю на щорічній конференції, яка розпочнеться у четвер, кажуть аналітики.

Міністерство сільського господарства США окремо планує опублікувати щотижневі дані про експортні продажі у четвер.

“Індекс долара різко зріс, через що зернові та олійні культури американського походження виглядають дорогими”, – сказав Ендрю Уайтлоу agricultural consultants Episode 3, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на соєві боби до 17:40 за Грінвічем знизився на 13-1/2 цента до $11,72-3/4 за бушель. Раніше він досяг $11,71-1/2, найнижчої ціни з грудня 2020 року, що нижче попереднього трирічного мінімуму, встановленого минулого тижня.

Кукурудза CBOT подешевшала на 8-1/2 цента до $4,22-1/4 за бушель, що є найнижчою ціною найактивнішого контракту з грудня 2020 року.

Спекулятивні фонди тримають великі короткі позиції або роблять ставки на падіння цін на ринках, кожен із яких цього року вже впав приблизно на 10%.

“Фонди не були покарані за коротку позицію”, – сказав Метт Віганд, товарний брокер FuturesOne. “У них є багато стимулів для зміцнення свого становища”.

Пшениця CBOT також була слабшою: найактивніший контракт упав на 16-3/4 цента до $5,80-3/4 за бушель після попереднього падіння до мінімуму майже за місяць на рівні $5,77-1/2.

“Європейські ціни залишаються на низькому рівні. Долар різко зріс”, – сказав Віганд.

«Продаж фонду може зменшити його. Поки вони не перестануть отримувати винагороду, вони продовжуватимуть накопичувати кошти».

Пшениця Euronext впала до нових контрактних мінімумів, оскільки експортна конкуренція з Чорноморського регіону нависла над європейським ринком, обтяженим високими запасами.

Дощи, що пройшли останніми днями в основних сільськогосподарських регіонах Аргентини, принесли таку необхідну допомогу посівам сої та кукурудзи в країні, які постраждали від спеки та посушливої погоди за кілька тижнів до цього. Про це повідомила у середу зернова біржа Росаріо.

За оцінками біржі, американська країна, провідний експортер обох культур, як очікується, імпортує за сезон 52 мільйони тонн сої та рекордні 59 мільйонів тонн кукурудзи.

“Після кількох тижнів спеки і занепокоєння за врожай, протягом довгих вихідних (через свята Карнавалу) дощі нарешті обрушилися на основний регіон вирощування”, – йдеться у звіті біржі про погоду.

У ключовому регіоні Пампас було зареєстровано від 45 до 100 мм (1,8–3,9 дюйма) опадів.

“Тепер ми чекаємо, якою буде реакція врожаю”, – сказав у звіті біржовий аналітик Крістіан Руссо.

За даними біржі, подальших дощів у найближчі кілька днів не очікується, що дає виробникам час вивчити свої посіви.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!