Ф’ючерси на сою та кукурудзу в США виросли у понеділок

Джерело:  Oilworld
доллар микс

Ф’ючерси на сою та кукурудзу в США виросли в понеділок завдяки вигідним покупкам та закриттю коротких позицій після нещодавнього досягнення трирічних мінімумів, але рясні поставки з Південної Америки обмежили зростання, кажуть аналітики.

Пшениця також торгувалася вище.

Товарні фонди закривали короткі позиції після падіння на ринках США та напередодні щомісячного звіту Міністерства сільського господарства США про попит та пропозицію в п’ятницю, повідомив Дон Руз, президент US Commodities. Трейдери оцінять останні оцінки Міністерства сільського господарства США з виробництва кукурудзи та сої у Південній Америці.

Залишаються питання щодо того, як погані погодні умови в Бразилії, найбільшому у світі експортері сої, вплинули на розмір урожаю в країні. США та Бразилія конкурують за експортні продажі таким імпортерам, як Китай.

«Велике питання: чи зможуть США конкурувати із Бразилією? Чи почне Китай купувати сою у США?» – сказав Руз, повідомляє Рейтер.

Найбільш активні соєві боби торгової біржі Чикаго подорожчали на 3-3/4 цента, закрившись на рівні $11,55 за бушель після досягнення найнижчого рівня з листопада 2020 року минулого тижня.

Кукурудза зросла на 5-1/4 цента до $4,30 за бушель після падіння минулого місяця до найнижчого рівня з листопада 2020 року. Пшениця виросла на 6-1/4 цента до $5,64 за бушель після різкого падіння у п’ятницю.

Збір урожаю сої у Бразилії завершено на 48% порівняно з 43% за той же період минулого року, повідомила у понеділок консалтингова компанія з агробізнесу AgRural.

Деякі аналітики знизили прогнози щодо Бразилії, але врожай, як і раніше, високий. Аргентина чекає на рекордний урожай сої.

«Щодо соєвих бобів, бразильський урожай та експортний тиск залишаються на колишньому рівні. Оскільки бразильський експорт скоро досягне свого сезонного піку, важко уявити, як США зможуть конкурувати», – сказав Метт Аммерманн, менеджер із сировинних ризиків StoneX.

“Світові запаси кукурудзи також виглядають більшими, і питання в тому, чи зможе кукурудза в Чикаго втриматися на рівні 4 доларів цього тижня”.

У новинах про попит Міністерство сільського господарства США оголосило, що експортери продали 126 000 тонн американського соєвого шроту невідомим покупцям і 110 000 тонн американської кукурудзи Тайваню.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!