Ф’ючерси на сою та кукурудзу в США досягли максимуму за тиждень

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на сою та кукурудзу в США досягли максимуму за тиждень, а соєва олія досягла місячного максимуму у вівторок, оскільки побоювання щодо перспектив урожаю в постраждалій від посухи Аргентині підтримали ціни, кажуть аналітики.

“Уся справа в посусі в Аргентині… і збільшення надбавки за ризик”, – сказав Дон Руз, президент компанії US Commodities з Айови. «Ключ у тому, чи почне компенсувати більший урожай (сої) у Бразилії», повідомляє Рейтер.

Березневі соєві боби CBOT подорожчали на 21-1/2 цента за $15,48-3/4 за бушель після зростання до $15,49, найвищого рівня контракту з 13 лютого. Березнева соя досягла найвищого рівня з 20 січня. Березнева кукурудза CBOT подорожчала на 2-3. /4 центи за ціною 6,80-1/2 долара за бушель.

Аргентина є великим виробником сої та кукурудзи, а також найбільшим у світі експортером соєвих продуктів, включаючи соєву олію та соєвий шрот. Опади в посівному поясі Аргентини протягом наступних 10 днів «залишатимуться обмеженими по охопленню та інтенсивності, що призведе до збереження сильної посухи та стресу на пізньому зростанні врожаю», — повідомила космічна технологічна компанія Maxar у щоденному зведенні погоди.

Експорт кукурудзи з Аргентини має впасти приблизно на 40% у річному обчисленні у період з березня по червень, повідомила у п’ятницю біржа Rosario Grains.

Занепокоєння щодо ситуації в Аргентині затьмарило тиск ринку через польові роботи в Бразилії, де фермери збирають урожай сої, який, як очікується, стане найбільшим за всю історію спостережень. Бразильські виробники прибрали 25% посівних площ сої на сезон 2022/23 до минулого четверга, повідомила у понеділок консалтингова компанія AgRural, хоча дощі уповільнили прогрес у деяких районах.

М’яка червона пшениця озима CBOT у березні подешевшала на 15 центів до $7,50-1/2 за бушель під тиском зміцнення долара та експортної конкуренції з боку чорноморських постачальників.

Трейдери продовжують оцінювати перспективи продовження чорноморського судноплавного коридору.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!