Ф’ючерси на сою та кукурудзу на Чиказькій біржі виросли у вівторок завдяки закриттю коротких позицій та технічним покупкам.

Джерело:  Oilworld
доллар микс

Ф’ючерси на сою та кукурудзу на Чиказькій біржі виросли у вівторок завдяки закриттю коротких позицій та технічним покупкам після падіння до багаторічних мінімумів на початку сесії.

Ф’ючерси на пшеницю також підскочили після різкого падіння у понеділок.

За словами аналітиків, трейдери скоригували позиції перед тим, як Міністерство сільського господарства США опублікує в п’ятницю квартальні дані про запаси зерна в США та щомісячний звіт про світовий попит та пропозицію.

“Ринок соєвих бобів став перепроданий”, – сказав Томм Пфітценмайєр, аналітик Summit Commodity Brokerage в Айові, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на соєві боби на CBOT виріс на 2,5 цента до $12,48 за бушель до 19:00 за Гринвічем після падіння раніше до $12,34, найнижчого рівня з грудня 2021 року.

Кукурудза CBOT зросла на 4-1/2 цента до 4,59-1/2 долара за бушель після досягнення 4,51-3/4 долара на попередніх торгах, найнижчого рівня з грудня 2020 року.

Днем раніше покращення дощів у Бразилії, найбільшому у світі експортері сої, та побічний тиск від падіння цін на сиру нафту призвели до того, що сільськогосподарські ринки впали до багаторічних мінімумів.

Однак у вівторок ціни на нафту зросли, тоді як ринки зерна переключили свою увагу на прогнози врожаю, які будуть пізніше цього тижня і які дадуть уявлення про перспективи врожаю в Бразилії.

Бразильське статистичне агентство Conab має оновити свої офіційні прогнози на цьому тижні, а Міністерство сільського господарства США опублікує дані у п’ятницю.

“При багатих запасах кукурудзи в США немає особливих причин купувати кукурудзу, за винятком періодичної фіксації прибутку або трейдерів, які вирівнюються напередодні звітів Міністерства сільського господарства США”, – сказав Пфітценмайєр.

Погодні графіки вказують на дощ у деяких районах Бразилії цього тижня, а наступного тижня погода стане більш сухою.

“Вірогідна погода у Бразилії цього тижня дасть ринку більше комфорту завдяки зниженню цін на кукурудзу та соєві боби”, – сказав незалежний аналітик Тобін Горі.

Щотижневі дані експортної інспекції показали, що за тиждень, що завершився 1/4, було відвантажено 674749 тонн соєвих бобів. За щотижневими звітами загальний обсяг продажів за сезон досяг 23,95 млн. тонн. Дані перепису показали, що у листопаді офіційно було експортовано 7,464 млн. тонн соєвих бобів. Це на 24% нижче, ніж у листопаді минулого року, і стало чотирирічним мінімумом за місяць. Офіційний експорт сої у першому кварталі становив 713,3 млн куб. м порівняно з 801,8 млн. куб. м минулого року.

Офіційні поставки соєвого шроту стали рекордними для листопада – 1,33 млн. тонн. Це було за жовтневим рекордом у 1,19 млн тонн. Перепис підтвердив, що у листопаді було експортовано 6,2 тис. тонн соєвої олії. Це був рекордний мінімум за місяць після рекордного мінімуму у жовтні.

AgRural повідомила, що врожай сої в Центрально-Південному регіоні зібрано на рівні 6%. Для порівняння: за аналогічний час минулого року цей показник становив 0,4%. Safras an Mercado оцінила врожай сої в Бразилії в 151,4 млн. тонн в порівнянні з прогнозом в 158,2 млн. тонн у грудні і тепер на 4,1% нижче, ніж минулого року.

У новинах про попит Єгипет повідомив, що купив 420 000 тонн російської та української пшениці на міжнародному тендері.

Пшениця CBOT зросла на 14-3/4 центи до $6,11 за бушель.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!