Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго відновилися у вівторок

Джерело:  Oilword
доллар

Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго відновилися у вівторок, через день після падіння до найнижчого рівня майже за чотири роки, на тлі вигідних покупок після хороших перспектив виробництва врожаю в США.

На CBOT серпневі ф’ючерси на соєві боби зросли на 12,5 цента до 10,90,2 долара за бушель, а базові ф’ючерси на соєві боби у листопаді зросли на 3,4 цента до 10,43,4 долара за бушель.

Соєвий шрот з постачанням у серпні на CBOT подорожчав на 1,60 дол. США до 335,40 дол. США за коротку тонну, а соєва олія з постачанням у серпні зросла на 0,28 центів і закрилася на позначці 46, 70 центів за фунт.

Міністерство сільського господарства США у своєму щотижневому звіті про хід урожаю повідомило, що стан 68% соєвих бобів у США оцінюється як хороший або відмінний, що не змінилося порівняно з минулим тижнем і нижчим від торгових очікувань у 69%, за даними аналітиків, опитаних Reuters.

Рейтинги є найвищими для цієї пори року з 2020 року.

Імпорт сої до Європейського союзу у сезоні 2024/25, який розпочався у липні, до 14 липня досяг 349 285 тонн порівняно з 552 016 тоннами роком раніше, показали дані, опубліковані Європейською комісією у вівторок.

Національна асоціація переробників олійних культур (NOPA) повідомила в понеділок, що її члени переробили 175,599 млн бушелів соєвих бобів у червні, що на 4,4% менше від показника NOPA за травень і нижче очікувань більшості аналітиків.

Аналітики зазначають, що ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго у вівторок продовжили падіння після деякого відновлення з мінімумів, зафіксованих за весь термін дії контрактів вдень раніше, під тиском врожаю озимої пшениці в Північній півкулі і дешевих поставок російської пшениці.

Вересневий ф’ючерс на м’яку червонозернову пшеницю озиму на CBOT знизився на 1-3/4 цента до $5,30-3/4 за бушель після досягнення чергового мінімуму контракту в $5,25-1/4.

Ф’ючерс на вересневу тверду червонозернову пшеницю озиму на KC знизився на 5,4 цента до 5,25,4 долара за бушель, а ф’ючерс на вересневу яру пшеницю на MGEX впав на 5 центів до 5,75,4 долара.

Міністерство сільського господарства США у своєму звіті про хід збирання врожаю у понеділок повідомило, що озиму пшеницю в США зібрано на 71% порівняно з 63% попереднього тижня.

За даними Міністерства сільського господарства США, 77% урожаю ярої пшениці перебуває у хорошому чи відмінному стані.

Єгипет та Алжир оголосили тендери на імпорт пшениці у понеділок, що трейдери розцінили як відповідь на зниження цін. Найнижча пропозиція франко-борту, представлена ​​на тендері Єгипту, склала 226 доларів за метричну тонну для 60 000 тонн російської пшениці, повідомили трейдери.

Державний закупник зерна в Єгипті, Головне управління з постачання товарів (GASC), заявило у вівторок, що закупило 770 000 тонн пшениці на міжнародному тендері, включаючи 50 000 тонн болгарської пшениці та 720 000 тонн російської пшениці.

За словами трейдерів, державний закупник зерна в Йорданії у вівторок придбав на міжнародному тендері близько 60 000 тонн твердої борошномельної пшениці, яка буде закуплена у додаткових постачальників.

Трейдери продовжують аналізувати п’ятничні щомісячні звіти про попит та пропозицію Міністерства сільського господарства США (USDA), в яких уряд підвищив прогноз урожаю пшениці в США у 2024 році до 2,008 млрд бушелів, що перевершило низку очікувань аналітиків.

Вересневі ф’ючерси на кукурудзу на CBOT зросли на 5,1/4 цента до $3,95-3/4 за бушель.

Кукурудза нового врожаю з постачанням у грудні зросла на 4,5 цента до 4,08 3,4 долара за бушель.

Міністерство сільського господарства США зберегло свої хороші-відмінні оцінки стану на рівні 68% для посівів кукурудзи та сої у США у звіті, опублікованому після закінчення торгів у понеділок. Аналітики чекали на невелике поліпшення.

Урожайність кукурудзи в Україні 2024 року може впасти на 30–35% через екстремальну спеку та посуху, заявила у вівторок найбільша в країні група сільськогосподарських виробників — Всеукраїнська Аграрна Рада.

У вівторок на ринку ф’ючерсів на канолу ICE Futures спостерігалося зростання, яке супроводжується зростанням цін на рослинні олії.

Чиказька соєва олія, європейська ріпакова олія та малазійська пальмова олія змінили свої удачі, рухаючись вгору. Однак сира нафта впала через сильніший долар США і слабший попит.

У середині дня канадський долар упав на одну десяту цента США порівняно із закриттям понеділка. Статистичне управління Канади повідомило сьогодні, що річний рівень інфляції в країні знизився до 2,7% у червні, що підвищує ймовірність зниження ключової процентної ставки наступного тижня.

За словами одного аналітика, напрямок наступного великого руху цін на соєві боби визначить, куди підуть ціни на ріпак.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!