Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго в п’ятницю закрилися зниженням за день і за тиждень

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго в п’ятницю закрилися зниженням, при цьому найбільш активні контракти знизилися на тлі сприятливої ​​погоди в центральному сільськогосподарському поясі США, повідомили трейдери.

На CBOT серпневі ф’ючерси на соєві боби знизилися на 1-1/4 цента до 10,97-1/4 долара за бушель, а найактивніші ф’ючерси на соєві боби у листопаді впали на 7 центів до 10,36 долара за бушель.

За тиждень базовий листопадовий контракт на сою впав на 29,4 цента за бушель, або на 2,75%, що є другим тижневим падінням поспіль.

У п’ятницю ф’ючерси на соєве борошно CBOT подешевшали на 40 центів до 336,80 долара за коротку тонну, а ф’ючерси на соєву олію подорожчали на 0,11 до 46,56 цента за фунт.

Міністерство сільського господарства США підтвердило приватні продажі 105 000 тонн соєвого шроту нового врожаю зі США до невідомих пунктів призначення. Це було друге оголошення Міністерства сільського господарства США про продаж соєвого шроту за стільки ж днів.

Китай, найбільший у світі імпортер сої, стикається з надлишком пропозиції, оскільки рекордно високі закупівлі збільшують запаси, тоді як попит на корми для тварин залишається низьким.

Аналітики стверджують, що сприятлива погода на Середньому Заході США сприятливо позначилася на розвитку сільськогосподарських культур, що породило очікування високих урожаїв.

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго підскочили в п’ятницю на тлі покриття коротких позицій після падіння до чотиримісячних мінімумів і побоювань щодо погоди в декількох регіонах світу, що вирощують пшеницю, повідомили трейдери.

Вересневий ф’ючерс на м’яку червонозерну пшеницю озиму на CBOT виріс на 7,5 цента до 5,42 3,4 долара за бушель.

Цього тижня базовий вересневий контракт упав на 8 центів за бушель, або на 1,45%, зафіксувавши друге тижневе падіння поспіль.

Ф’ючерси на вересневу тверду червонозерну пшеницю озиму KC у п’ятницю зросли на 7,4 цента до 5,70 долара за бушель, а ф’ючерси на вересневу яру пшеницю MGEX зросли на 9,4 цента до 6,09,34 долара.

Брокери зафіксували прибуток, закривши короткі позиції після укладання базового контракту на пшеницю на CBOT цього тижня показник упав до чотиримісячного мінімуму та наблизився до чотирирічного мінімуму.

За словами аналітиків, спекотна, суха погода в поясі ярої пшениці Північних рівнин США викликала занепокоєння. Станом на 16 липня близько 12% урожаю ярої пшениці в США знаходилося в посушливій зоні, що вище 7% попереднього тижня, повідомило цього тижня Міністерство сільського господарства США.

У Франції стан посівів м’якої пшениці минулого тижня різко впав до восьмирічного мінімуму, а темпи жнив значно відстають від звичайних, повідомило сільськогосподарське управління FranceAgriMer.

Ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго в п’ятницю закрилися зниженням і зависли поблизу чотирирічних мінімумів, оскільки хороша погода на Середньому Заході США сприяла перспективам виробництва зерна, повідомили трейдери.

Вересневі ф’ючерси на кукурудзу на CBOT знизилися на 3/4 цента до 3,90-1/2 долара за бушель, а найактивніші ф’ючерси на кукурудзу в грудні впали на 1/4 цента до 4,04-3/4 долара.

Аналітики зазначають, що низькі ціни цього тижня призвели до хвилі закриття коротких позицій серед трейдерів.

Прогнози пророкували майже ідеальну погоду, оскільки врожай кукурудзи в США проходить через свою ключову репродуктивну фазу. «З піком запилення кукурудзи в кукурудзяному поясі на цьому та наступному тижні та поточними сприятливими умовами, ймовірність значного зниження врожайності кукурудзи цього вегетаційного сезону зменшується», — повідомила компанія супутникових технологій Maxar у щоденному метеозведенні.

Міжнародна рада із зерна (IGC) у четвер підвищила прогноз світового виробництва кукурудзи у 2024/25 році на 2 мільйони тонн до 1,225 мільярда тонн.

Аналітики стверджують, що глобальний збій у роботі ІТ-систем, що спричинив збій у роботі банків, авіакомпаній та інших підприємств, поки що не вплинув на ринки зерна.

На ринку ф’ючерсів на канолу ICE в п’ятницю спостерігалося зниження початкового зростання, незважаючи на спекотну і суху погоду в преріях, що зберігається.

За словами одного трейдера, зниження маржі переробки та негативні прогнози щодо Чиказького соєвого комплексу чинять тиск на ціни на канолу.

Розрахункові ціни вказані у канадських доларах за метричну тонну.

Зміна ціни на канолу

Листопад 646,20 -3,50

Січень 651,70 -4,10

Березень 655,70 -5,00

Травень 658,10 -6,30

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!