Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго в п’ятницю встановили ряд нових мінімумів

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго в п’ятницю встановили низку нових мінімумів і завершили тиждень зниженням на тлі продажів, що продовжуються, фермерами США і млявих темпів експорту зі США, повідомили трейдери.

Більшість ф’ючерсних контрактів на сою CBOT, крім серпневих ф’ючерсів, встановили нові мінімуми контрактів у цей день. Найактивніший ф’ючерсний контракт на сою на безперервному графіку впав до найнижчої ціни з вересня 2020 року.

Контракт на соєві боби з постачанням у серпні на CBOT подорожчав на 18,1/4 цента до 10,28 долара за бушель, що деякі аналітики ринку назвали аномалією.

Найбільш активні ф’ючерси на соєві боби у листопаді знизилися на 5,3/4 цента до 10,02-1/2 долара за бушель.

За тиждень найактивніші ф’ючерси на сою знизилися приблизно на 2,4% — це четверта тижнева втрата за останні п’ять тижнів.

Найактивніший ф’ючерс на соєвий шрот на CBOT у грудні знизився на 5,70 дол. США до 310,40 дол. США за коротку тонну.

Найактивніший ф’ючерс на соєву олію CBOT на торгах у грудні зріс на 0,26 цента до 41,12 цента за фунт.

Опитування аналітиків передбачає зростання виробництва сої в США у звіті Міністерства сільського господарства США (USDA), опублікованому в понеділок, що призведе до збільшення світових поставок олійних культур.

Страйк робочих олійних культур в Аргентині, що триває, може продовжитися і після п’ятниці, оскільки переговори з компаніями із заробітної плати продовжують заходити в глухий кут, що впливає на поставки від одного з найбільших у світі експортерів зерна.

У п’ятницю на Середньому Заході США спотові ставки на соєві боби продовжили багатоденне падіння, оскільки фермери поспішили розпродати старий урожай зі сховищ перед збиранням урожаю цієї осені.

Міністерство сільського господарства США підтвердило приватний продаж 212 000 тонн соєвих бобів із США до невідомих пунктів призначення. Із загального обсягу 50 000 метричних тонн призначено для постачання в поточному маркетинговому році 2023/2024, а 162 000 метричних тонн призначено для постачання в маркетинговому році 2024/2025, який починається 1 вересня 2024 року.

Міністерство сільського господарства США також підтвердило приватні продажі 132 000 тонн соєвих бобів із США до Китаю та приватні продажі 100 000 тонн соєвої макухи та шроту із США до Колумбії.

Аналітики ринку повідомили, що ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго в п’ятницю зросли на тлі очікувань поганого врожаю у Франції та підготовки трейдерів до урядового звіту з попиту і пропозиції, який вийде в понеділок.

Найактивніший ф’ючерс на вересневу м’яку червонозерну пшеницю озиму на CBOT виріс на 5 центів до 5,42-1/2 долара за бушель.

Вереснева тверда червонозерна озима пшениця на KC зросла на 2,5 цента до 5,54 долара за бушель, тоді як вереснева яра пшениця на MGEX зросла на 4,5 цента до 5,89-3,4 долара за бушель.

Опитування аналітиків прогнозує невелике зростання виробництва пшениці у США у звіті Міністерства сільського господарства США (USDA), опублікованому у понеділок.

Російська сільськогосподарська консалтингова компанія «Совєкон» переглянула свій прогноз урожаю пшениці в Росії в 2024 році з 84,7 млн ​​тонн до 82,9 млн тонн, повідомила вона у п’ятницю.

Міністерство сільського господарства Франції в п’ятницю знизило оцінку виробництва м’якої пшениці в країні в 2024 році, яка тепер, як очікується, буде на 25% нижчою за минулорічний обсяг.

Росія, найбільший у світі експортер пшениці, знизила експортне мито на пшеницю на 42% на тижні, що починається 14 серпня, повідомило в п’ятницю міністерство сільського господарства країни. Скорочення відбувається на тлі низьких світових цін на пшеницю через надмірну пропозицію.

Ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго в п’ятницю торгуються поблизу чотирирічних мінімумів, оскільки американські фермери продовжують продавати свій старий урожай напередодні важливого щомісячного звіту уряду США про попит і пропозицію, повідомляють трейдери.

Ф’ючерси на кукурудзу у вересні на CBOT знизилися на 2,5 цента до $3,76-3,4 за бушель.

Найактивніша ф’ючерсна кукурудза подешевшала на 2 центи до 3,95 долара за бушель.

Цього тижня ринок впав приблизно на 2%, що стало четвертим щотижневим падінням за останні п’ять тижнів.

Очікування великого врожаю кукурудзи у США та сприятлива дощова погода у США чинили тиск на ціни.

Опитування аналітиків прогнозує невелике зростання виробництва кукурудзи у США у звіті Міністерства сільського господарства США, яке буде опубліковано у понеділок, що призведе до збільшення світових запасів зерна.

Середній прогноз аналітиків з виробництва кукурудзи в США у розмірі 15,112 млрд. бушелів трохи перевищив липневий прогноз Міністерства сільського господарства США у розмірі 15,10 млрд. бушелів, при цьому більш висока очікувана врожайність компенсувала очікуване скорочення посівних площ.

Спотові ставки на кукурудзу продовжили багатоденне падіння на Середньому Заході США на тлі хвилі продажів фермерами.

Ринок ф’ючерсів на канолу на біржі ICE Futures не зміг зберегти висхідну динаміку наприкінці тижня, незважаючи на раннє зростання в п’ятницю на тлі переважно позитивних настроїв щодо порівнянних олій.

Канадська комісія з зерна підрахувала, що загальний обсяг експорту каноли у 2023–2024 сільськогосподарському році становив 6,859 млн. тонн, що менше 8,101 млн. тонн у попередньому році.

На вихідних у Преріях очікується повернення теплішої та сухішої погоди.

У середині дня канадський долар зріс менш ніж на одну десяту цента США порівняно із закриттям четверга.

Розрахункові ціни вказані у канадських доларах за метричну тонну.

Листопад 592,10 -4,90

Січень 601,30 -4,30

Березень 608,40 -4,50

Травень 613,40 -4,40

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!