Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго у вівторок закрилися на рівні, близькому до чотирирічного мінімуму

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго у вівторок закрилися на рівні, близькому до чотирирічного мінімуму, на тлі слабкого попиту з боку Китаю на американську сою, сприятливих умов для врожаю і сприятливих опадів, очікуваних на Середньому Заході США.

Серпневі соєві боби закрилися зі зниженням на 27,5 цента до 10,27,1/4 долара за бушель після досягнення мінімуму контракту 10,23,3/4 долара.

Найактивніші ф’ючерси на соєві боби в листопаді знизилися на 18,1/4 цента до $10,21-1/4 за бушель, наступного дня після падіння до $10,18, найнижчого рівня на безперервному графіку найактивніших контрактів із жовтня 2020 року .

Ф’ючерси на соєвий шрот CBOT у серпні закрилися зі зниженням на $3,50 до $352 за коротку тонну.

Ф’ючерси на соєву олію CBOT у серпні знизилися на 0,09 цента до 42,75 цента за фунт.

Аналітики зазначають, що на ціни чинили тиск відсутність закупівель з боку Китаю та американські фермери, які сидять на великих запасах сої старого врожаю.

За даними Міністерства сільського господарства США (USDA) у понеділок увечері, 67% урожаю сої в США оцінювалося як хороше або відмінне, що на 1 процентний пункт нижче, ніж тиждень тому, але відповідає очікуванням торгівлі і, як і раніше, є найвищим показником для цього пори року з 2020 року.

Пшениця CBOT у вівторок дещо знизилася, оскільки ціни на російську пшеницю залишалися низькими, а врожай озимої пшениці в США продовжував зростати.

Експортні ціни на російську пшеницю минулого тижня практично не змінилися, і аналітики кажуть, що ціни досягли дна.

Міністерство сільського господарства США в понеділок заявило, що врожай озимої пшениці в США завершено на 82%, що вище за 76% тижнем раніше. Це нижче за середній прогноз аналітиків у 83%.

Міністерство сільського господарства США повідомило про погіршення стану посівів ярої пшениці до 74% (хороше або відмінне), що нижче 77% тиждень тому і нижче за очікування аналітиків у 75%.

Вересневий ф’ючерс на м’яку червонозерну озиму пшеницю CBOT знизився на 7 центів до 5,24 долара за бушель, але залишився вищим за мінімум понеділка в 5,14-1/4 долара, найнижчого значення на безперервному графіку найактивнішого контракту на пшеницю CBOT з серпня року.

Ф’ючерс на тверду червонозерну пшеницю озиму KC подешевшав на 3,5 цента до 5,50 долара за бушель після досягнення мінімуму контракту на рівні 5,35 долара.

Вересневий ф’ючерс на яру пшеницю на MGEX знизився на 7 центів до 5,84-1/2 долара за бушель.

Найактивніші ф’ючерси на кукурудзу у вівторок ціни коливалися поблизу мінімумів листопада 2020 року, оскільки на ринку панували прогнози сприятливої ​​погоди для врожаю в США та позитивні рейтинги стану посівів, що підтримувало очікування більших урожаїв.

Кукурудза CBOT вересня знизилася на 7-1/2 цента до $3.88-3/4 за бушель після досягнення мінімуму контракту $3.87-1/4 за бушель. Найактивніша кукурудза грудня знизилася на 7-1/4 цента до $4.05 за бушель.

Очікується, що дощі, які прогнозуються на Середньому Заході США, підуть на користь урожаю в регіоні, стан якого отримав високі оцінки у звіті Міністерства сільського господарства США про хід збирання врожаю в понеділок.

Міністерство сільського господарства США повідомило, що 68% урожаю кукурудзи в США перебуває у хорошому чи відмінному стані, що на один процентний пункт більше, ніж минулого тижня, тоді як аналітики в середньому очікували зниження на один процентний пункт.

Очікується, що шторми продовжаться до п’ятниці, що розвіє побоювання щодо спекотної та сухої погоди попереднього тижня.

Ринок ф’ючерсів на канолу ICE у вівторок знизився, опустившись нижче за найближчий рівень підтримки і досягнувши нових двотижневих мінімумів.

Технічні сигнали змусили спекулянтів продавати ринок, відкриваючи нові короткі позиції після покриття деяких ведмежих ставок на початку липня.

Втрати на зовнішніх ринках також чинили тиск на ринок каноли, при цьому чиказькі соєві боби, європейський ріпак і малазійська пальмова олія ослабли цього дня. Проте твердіший тон у чиказькій соєвій олії надав деяку підтримку.

Відносно сприятливі погодні умови в Північній Америці також чинили тиск на ринок, хоча прогнози щодо сусідніх прерій залишаються спекотними та сухими.

Розрахункові ціни вказані у канадських доларах за метричну тонну.

Зміна ціни на канолу

Листопад 617,70 -17,20

Січень 625,00 -18,30

Березень 631,50 -18,70

Травень 635,90 -19,90

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!