Ф’ючерси на сою на торговій біржі Чикаго у вівторок трохи знизилися

Джерело:  Oilword
доллар

Ф’ючерси на сою на торговій біржі Чикаго (Chicago Board) знизилися у вівторок, оскільки високі темпи посівних робіт у США і зниження попиту на кукурудзу вплинули на ціни, незважаючи на те, що зниження прогнозів по врожаю сої в Бразилії, найбільшому експортері, підтримало ціни .

За оцінками Міністерства сільського господарства США, темпи сівби в США, як і раніше, випереджають середні показники за п’ять років, але відстають від очікувань ринку: згідно з даними, опублікованими в понеділок, було засіяно 78% очікуваних площ.

Падіння цін на кукурудзу чинило знижувальний тиск на вартість сої, вважають аналітики.

Втрати сої, пов’язані з недавніми повенями в найпівденнішому бразильському штаті Ріу-Гранді-ду-Сул, оцінюються в 2,71 мільйона метричних тонн, повідомило агентство з рослинництва Emater, що відповідає приватним прогнозам від 2,8 до 3 мільйонів тонн.

Компанія Emater заявила, що очікує, що врожай сої у штаті досягне 19,53 млн. тонн порівняно з 22,24 млн. тонн, які прогнозувалися у березні, до того, як на штат обрушилися повені.

Липневі ф’ючерси на сою CBOT знизилися на 5-1,2 цента до 11,79 долара за бушель. Соєвий шрот подешевшав на 4,40 доларів і закрився на рівні 355,10 доларів за тонну. Соєва олія подешевшала на 0,52 відсотка до 43,62 цента за фунт.

Найактивніший контракт на кукурудзу опустився на 1 цент і закрився на рівні $4,42-1/2 за бушель.

“Ринок починає дивитися на міжнародну арену погоди”, – сказав Ден Басс, президент AgResource.

Посуха та сильна спека в Мексиці, найбільшому імпортері кукурудзи в США, можуть завдати шкоди врожаю країни та стимулювати попит на американську кукурудзу, кажуть трейдери.

Публікація звіту Міністерства сільського господарства США про стан урожаю у понеділок підкреслила сприятливий початок вегетаційного сезону в США та гарні умови для кукурудзи у США, але трейдери заявили, що позитивні новини здебільшого були враховані ринком.

“Люди очікували хорошого рейтингу та хорошого врожаю, тому це не дивно”, – сказав Остін Шредер, аналітик Brugler Marketing.

За словами трейдерів, ф’ючерси на пшеницю впали через високі рейтинги пшениці озимої в США в міру наближення врожаю. За словами аналітиків, побоювання з приводу збитків, завданих заморозками та посухою врожаю російської пшениці, згасають.

“Російська історія видихається, – сказав Шредер. – У довгостроковій перспективі вона все ще надає підтримку, але при цьому ви втрачаєте імпульс”.

Еталонна чиказька пшениця впала на 14-1/2 цента і зупинилася на рівні $6,58-1/4 за бушель.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!