Ф’ючерси на сою CBOT виросли у понеділок

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на сою CBOT виросли у понеділок, оскільки трейдери та аналітики заявили, що найбільший імпортер Китай, ймовірно, імпортує рекордні обсяги соєвих бобів у липні.

За словами трейдерів та аналітиків, в останні тижні Китай зареєстрував більш високі обсяги, залучений низькими цінами та перспективою повернення Дональда Трампа на пост президента та відновлення торгової напруги між Пекіном та США.

Американські фермери засіяли 86,1 млн акрів сої, повідомило Міністерство сільського господарства США в п’ятницю, що нижче за березневу оцінку в 86,5 млн. Аналітики чекали 86,8 млн акрів сої.

Трейдери чекають на результати звіту Міністерства сільського господарства США про хід збирання врожаю, який буде опубліковано після закриття сесії у понеділок.

Листопадові ф’ючерси на соєві боби на CBOT зросли на 7 центів до 11,11 доларів за бушель. Грудневі ф’ючерси на соєвий шрот закрилися зниженням на $2,90 до $332,60 за коротку тонну.

Ф’ючерси на соєву олію у серпні зросли на 1,96 цента до 46,03 долара за фунт.

За словами трейдерів, у понеділок ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго зросли, оскільки невизначеність щодо розміру неврожаю пшениці в Росії спонукала трейдерів закрити свої короткі позиції, тоді як низькі ціни підштовхнули до покупок за вигідними цінами.

Вересневий ф’ючерс на м’яку червонозерну пшеницю озиму на CBOT виріс на 16,3/4 цента до 5,90,1/4 долара. Вересневий ф’ючерс на тверду червонозерну пшеницю озиму Канзас-Сіті закрився зростанням на 13,4 цента до 5,99,2 долара за бушель. Ф’ючерс на вересневу яру пшеницю на MGEX виріс на 19,1/24 цента до 6,32,1/4 долара.

За словами трейдерів, вони прагнуть знизити ризики, очікуючи, наскільки сильно посуха та заморозки зашкодять урожаю пшениці в Росії.

У багатьох штатах США збирання врожаю наближається до кінця, що надає підтримку ф’ючерсам.

Зростання попиту на американську пшеницю також стабілізувало ринок.

За даними Міністерства сільського господарства країни, експорт зерна з України в маркетинговому сезоні 2023/24 року (липень-червень) зріс до 50,8 млн. тонн з 49,2 млн. тонн роком раніше.

Ф’ючерси на кукурудзу на CBOT у вересні знизилися на 1/2 цента до 4,07 долара за бушель після падіння нижче 4,00 долара за бушель у п’ятницю.

Грудневі ф’ючерси на кукурудзу нового врожаю знизилися на 1/4 цента до $4,20-1/2 за бушель.

У п’ятницю USDA оцінив посіви кукурудзи в 91,5 млн акрів, що вище за очікування аналітиків в 90,4 млн. У березні USDA прогнозувало, що фермери засіють 90 млн акрів.

За даними аналітиків, у вихідні окремі дощі не торкнулися деяких районів вирощування кукурудзи в центральній частині США, проте цього тижня в регіоні можуть випасти помірніші або сильніші опади.

Згідно з оновленим прогнозом StoneX, опублікованим у понеділок, через посушливу погоду другий урожай кукурудзи у бразильських фермерів, як очікується, буде на 571 000 тонн менше, ніж прогнозувалося раніше.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!