Ф’ючерси на соєвий шрот у США досягли максимуму майже за дев’ять років

Джерело:  Oilworld
соевый шрот

Ф’ючерси на соєвий шрот у США досягли максимуму майже за дев’ять років у понеділок на тлі спекулятивних покупок та невизначеності щодо перспектив урожаю в Аргентині, незважаючи на нещодавні дощі, повідомили аналітики.

Зростання цін на соєвий шрот призвело до зростання ф’ючерсів на сою, тоді як ціни на кукурудзу та пшеницю зросли через побоювання щодо майбутнього експорту зерна з портів України.

Березневий соєвий шрот товарної біржі Чикаго подорожчав на 4,60 долара за ціною 504 долари за коротку тонну після досягнення 508,20 долара, що є максимумом контракту і найвищим показником на безперервному графіку найактивнішого контракту на соєвий шрот з червня 2014 року.

Березневі соєві боби CBOT подорожчали на 1/4 цента на рівні 15,42-3/4 доларів за бушель. Березнева кукурудза подорожчала на 4-1/2 цента за 6,85 долара за бушель, а березнева пшениця подорожчала на 6 центів за 7,92 долара за бушель.

Соєвий шрот виріс завдяки тому, що, на думку аналітиків, було викликано покупками, зумовленими фондами, оскільки останні чотири контрактні місяці досягли нових контрактних максимумів. Фундаментальну підтримку надала невизначеність з поставками в Аргентині, що постраждала від посухи, найбільшому у світі експортері соєвого шроту та соєвої олії.

У центрально-східній частині Аргентини, сільськогосподарському центрі країни, у понеділок випало від 5 до 25 міліметрів опадів. Але з огляду на постійну посуху в країні на додаток до високих температур минулого тижня вигоди будуть недовгими, кажуть метеорологи.

“Всі радіють найменшому дощу, але всі знають, що він не позбавить їх від посухи”, – сказав Герман Хайнценкнехт, метеоролог із Applied Climatology Consulting (CCA), повідомляє Рейтер.

Ф’ючерси на кукурудзу та пшеницю зросли, оскільки посилилися побоювання, що бойові дії в Україні можуть поставити під загрозу угоду про експорт зерна, термін дії якої спливає у березні.

«Ми не бачили жодних нових подій, які скорочують потік товарів із багатого на сировинні регіони Чорного моря за останній тиждень, але ескалація конфлікту справді створює підвищений ризик того, що це відбудеться найближчими тижнями, спокушаючи деяких керуючих фондами збільшити позиції на зерно та олійні культури», — написав головний економіст із сировинних товарів StoneX Арлан Судерман у записці для клієнта.

Падіння долара додало підтримки, зробивши американське зерно більш конкурентоспроможним на світовому ринку.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!