Ф’ючерси на соєву олію встановили історичний максимум

Ф’ючерси на соєву олію встановили історичний максимум через побоювання з приводу експорту олії з регіону Чорного моря, ключового світового постачальника, повідомляє oilworld.ru. Різке зростання цін на нафту та побоювання щодо можливих затримок у постачанні з України штовхають ринки рослинних олій вгору.

Стурбовані індійські покупці, які не мають ясності щодо постачання соняшникової олії з України, звертаються до сирої пальмової олії з Малайзії, щоб задовольнити попит напередодні місячного Рамадану, який починається на початку квітня, повідомили S&P Global Platts джерела в галузі.

“Паніка в пунктах призначення, особливо в Індії, з приводу ланцюжка поставок призводить до того, що покупці прагнуть покрити масло з будь-якого джерела і за ціною, що запитується”, – сказав Вівек Патхак, керуючий директор індійського торгового будинку Athena Tradewinds

Минулого місяця очікувалося, що 500 000 тонн соняшникової олії покинуть Україну, і березневий обсяг поставок на даний момент також становить близько 450 000 тонн, з яких Індія закуповує приблизно 250 000 тонн щомісяця, сказав Патхак.

 

Oilworld

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!