Ф’ючерси на соєву олію у США відступили від п’ятимісячного максимуму

Джерело:  Oilworld
соевое масло

Ф’ючерси на сою у США впали приблизно на 2% у середу через падіння ф’ючерсів на сою у Бразилії, пов’язаного з фіксацією прибутку, та прогнозів сприятливих дощів, повідомили трейдери.

Ф’ючерси на пшеницю та кукурудзу також знизилися під тиском оптимізму щодо продовження експортної угоди Чорного моря.

Станом на 13:13 за центральним поясним часом (19:13 за Грінвічем), січневі соєві боби торгової палати Чикаго подешевшали на 30 центів до 14,27-1/4 долара за бушель, а груднева соєва олія впала приблизно на 3 центи за фунт, чи 4%.

Груднева пшениця CBOT подешевшала на 10 центів до $8,18-1/4 за бушель. Груднева кукурудза подешевшала на 1-1/4 цента до 6,65-1/2 долара за бушель, залишаючись усередині торговельного діапазону вівторка.

Соєві боби пішли також за ф’ючерсами на соєву олію, які також відступили від п’ятимісячного максимуму, встановленого минулого тижня.

«Нічого принципово не змінилося на ринку соєвої олії, але вона просто сильно переросла у бік зростання. А з огляду на те, що ринок сирої нафти впав приблизно на 8 доларів (за барель) за останній тиждень або близько того. Я думаю, ви бачите фіксацію прибутку, – сказав Шерман Ньюлін, аналітик із Risk Management Commodities, пише Рейтер.

Соєва олія іноді слідує тенденціям сирої нафти через його роль як сировину для біодизельного палива.

Ціни на пшеницю та кукурудзу знизилися, оскільки трейдери стежили за розвитком подій у Чорноморському регіоні. Джерело в ООН у середу сказало, що у них є причини для «обережного оптимізму» щодо відновлення ініціативи щодо Чорноморського зернового коридору, яка має бути продовжена в суботу, якщо не буде заперечень.

Угода, підтримана ООН наприкінці липня, дозволила відновити відвантаження зерна з деяких українських портів, що призвело до відвантаження близько 10 мільйонів тонн та допомогло стримати міжнародні ціни.

“Ринок очікує продовження українського експорту, оскільки угоду, ймовірно, буде продовжено”, – сказав один сінгапурський трейдер.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!