Ф’ючерси на соєві боби знижуються п’ятий тиждень поспіль

Джерело:  Oilworld
микс

Ф’ючерси на кукурудзу в США втрачають позиції шостий тиждень поспіль, а ф’ючерси на соєві боби знижуються п’ятий тиждень поспіль після того, як очікування поставок підштовхнули ринки до багаторічних мінімумів у четвер.

Цього місяця ціни на соєві боби впали на 6,5%, а ціни на кукурудзу та пшеницю впали приблизно на 5,5%, оскільки опади в Бразилії, провідному виробнику сої, і вищі, ніж очікувалося, запаси в США покращили перспективи постачання. .

За словами трейдерів, закриття коротких позицій, позиціонування та експортний попит у США допомогли кукурудзі та пшениці вирости у п’ятницю, тоді як соєві боби закрилися трохи нижче після зростання на початку сесії.

Міністерство сільського господарства США оголосило про перший за місяць експортний продаж сої зі США відповідно до правил щоденної звітності. Щотижневий звіт Міністерства сільського господарства США показав, що експортні продажі кукурудзи та пшениці до США у 2023-2024 роках перевищили оцінки аналітиків на тижні, що завершився 11 січня.

«Експортні продажі Міністерства сільського господарства США були добрими для зерна та соєвого шроту», – сказав Террі Рейлі, старший сільськогосподарський стратег Marex.

Найактивніший контракт на сою на торговій біржі Чикаго (CBOT) завершився зниженням на 1/4 цента до $12,13-1/4 в п’ятницю і втратив близько 0,9% за тиждень. Ринок у четвер впав до $12,01, найнижчого рівня з листопада 2021 року.

Пшениця CBOT зросла на 7-3/4 цента до $5,93-1/4 за бушель, наступного дня після падіння до семитижневого мінімуму $5,73-1/4. Ринок знизився на 0,5% за тиждень, це третє тижневе падіння поспіль.

У п’ятницю кукурудза зросла на 1-1/2 центу до $4,45-1/2 за бушель і подешевшала на 0,3% за тиждень. У четвер ринок впав до 4,36-3/4, найнижчої ціни з грудня 2020 року.

Трейдери продовжують стежити за станом посівів у Південній Америці після того, як аналітики знизили оцінки врожаю сої у Бразилії через попередню спекотну та посушливу погоду. Однак побоювання з приводу посухи ослабли через нещодавні дощі, і в інших частинах Південної Америки, наприклад, в Аргентині, очікується небувалий урожай.

“Існують побоювання з приводу великого врожаю з Південної Америки в найближчі місяці”, – сказав аналітик Commonwealth Bank Денніс Вознесенскі.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!