Ф’ючерси на соєві боби знижувалися у середу

Джерело:  Oilworld
соя

За словами трейдерів, ф’ючерси на соєві боби знижувалися на тлі прогнозів погоди у Бразилії, а ціна на пшеницю впала, оскільки аналітики підвищили оцінки виробництва у Чорному морі.

Найактивніший контракт на сою знизився на 4-1/4 цента до $13,08-1/4 за бушель, а контракт на пшеницю закрився на 12-3/4 цента до $6,10 за бушель.

Нещодавня кількість опадів була нижчою за середню на більшій частині території Бразилії, а у провідному фермерському штаті Мату-Гросу, за прогнозами, «впаде приблизно на 20% по відношенню до потенціалу (врожайності штату)», кажуть аналітики Itau BBA. Поки невідомо, чи рівень виробництва досить різко впаде, щоб міжнародні покупці звернулися до експорту зі США, щоб заповнити дефіцит, кажуть аналітики ринку.

Зростання конфліктів у Червоному морі призводять до збільшення часу транзиту вантажів і можуть призвести до тимчасового обмеження постачання сировинних товарів, сказав головний економіст StoneX із сировинних товарів Арлан Судерман, повідомляє Рейтер.

Найбільш активні березневі ф’ючерси на кукурудзу CH24 та травневі CK24 торгової біржі Чикаго (CBOT) встановили нові контрактні мінімуми. Найактивніший контракт подешевшав на 2-3/4 центи до $4,82-1/2 за бушель.

Контракти на кукурудзу на найближчі місяці в Чикаго досягли нового мінімуму в середу після того, як уряд США закрив два ключові залізничні переходи до Мексики, найбільшого імпортера кукурудзи в США, у відповідь на зростання кількості мігрантів.

Бізнес-групи та оператори залізниць закликають владу знову відкрити залізничні мости в Ігл-Пасс та Ель-Пасо, які прикордонна влада США закрила 18 грудня, щоб «перенаправити персонал» на обробку мігрантів, які перетинають кордон.

За даними Міністерства транспорту США, у жовтні загальний обсяг залізничних вантажоперевезень між портами Ель-Пасо та Ігл-Пасс перевищив 3 мільярди доларів в обох напрямках. Це становило близько 4% від загального обсягу торгівлі через кордон США та Мексики цього місяця.

Вплив на експорт уже відчувається, йдеться у листі Національної асоціації зерна та кормів, відправленому у середу міністру внутрішньої безпеки Алехандро Майоркасу.

“На жаль, закриття пропускних пунктів призводить до втрати експорту”, – йдеться в листі. «Щодня закриття пропускних пунктів, за нашими оцінками, майже 1 мільйон бушелів експорту зерна потенційно втрачається разом із експортним потенціалом багатьох інших сільськогосподарських продуктів».

США зазвичай експортують зерно до Мексики – найбільшого покупця кукурудзи в США за останні три роки – залізницею, сказав Майк Зузоло, президент Global Commodity Analytics.

“Ринок реагує на це, і я відчуваю, що мені доводиться вирішувати проблеми ланцюжка поставок, які, як я думав, давно зникли після пандемії”, – сказав Сузоло.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!