Ф’ючерси на соєві боби закрилися зниженням

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на кукурудзу на торговій біржі Чикаго виросли у вівторок другу сесію поспіль, продовжуючи невелике відновлення з найнижчих рівнів за більш ніж три роки.

Ф’ючерси на соєві боби закрилися зниженням після зростання вдень.

За словами трейдерів, на ринок кукурудзи прийшли вигідні покупці, оскільки низькі ціни збільшили попит кінцевих споживачів. Місячний контракт у понеділок підскочив після падіння нижче 4 доларів за бушель до найнижчого рівня з листопада 2020 року.

За словами трейдерів, технічні покупки та покриття коротких позицій допомогли продовжити відскок, оскільки спекулянти тримали великі короткі позиції чи робили ставки падіння цін.

“Настав час вечора”, – сказав Дон Руз, президент брокерської компанії US Commodities, повідомляє Рейтер.

Проте рясні світові поставки кукурудзи обмежили зростання, оскільки США зіткнулися з посиленням конкуренції за експортні продажі зерна та сої на світовому ринку, кажуть аналітики.

Березневий ф’ючерс на CBOT виріс на 1-1/4 цента до $4,08-1/4 за бушель. Найактивніші травневі ціни на кукурудзу закрилися на 2 центи вище на рівні $4,23-1/2 за бушель і досягли найвищої ціни з 14 листопада на рівні $4,26-1/2.

Пшениця CBOT також зросла: травневий контракт закрився на 9-1/2 цента вище за $5,84-1/4 за бушель. Найактивніші травневі соєві боби впали на 4-1/2 цента до $11,40-3/4 після падіння в понеділок до найнижчої ціни з листопада 2020 року на рівні $11,33-1/2.

Брокери заявили, що деякі учасники ринку ліквідували березневі контракти напередодні першого дня повідомлення у четвер, а також стежать за ознаками того, що ціни досягають дна.

“Якщо ви зможете досягти 3-4-денного зростання, то переконливіше буде те, що це мінімум”, – сказав Руз.

За даними Міністерства сільського господарства США, через глобальний попит експортери продали 123 000 тонн американської сої в невідомі місця призначення. Тим не менш, Сполучені Штати стикаються з жорсткою конкуренцією з боку Бразилії за експортні продажі до Китаю, найбільшого у світі імпортера сої.

Передбачається, що китайські імпортери закупили значний обсяг кормової кукурудзи в Україні минулого тижня, – повідомили європейські трейдери.

“Американському походження не вистачає конкурентоспроможності на міжнародній арені, що, природно, обмежує потенціал відновлення”, – заявила консалтингова компанія Agritel.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!