Ф’ючерси на соєві боби виросли на тлі несприятливих погодних умов у Бразилії

Джерело:  Oilworld
соя доллар

Ф’ючерси на пшеницю в США впали у всіх напрямках у вівторок через слабкий попит і послаблення побоювань щодо пропозиції в південній півкулі, тоді як ф’ючерси на соєві боби виросли на тлі несприятливих погодних умов у Бразилії.

Бразильська фермерська група BrasilAgro пересунула сівбу сої в деяких частинах штату Мату-Гросу, і помітила повільніший прогрес в інших через нерегулярні дощі, повідомив один із керівників у вівторок.

На швидкість сівби у різних місцях впливають погодні умови Ель-Ніньо, які принесли суху погоду на північ Бразилії та надзвичайно вологі умови на півдні, що порушило посівні роботи та може продовжувати це робити далі.

“Усі прогнози показують, що кількість опадів у перші 15 днів листопада буде трохи нижчою за норму”, – сказав операційний директор BrasilAgro Вендер Вінхаделлі, повідомляє Рейтер.

Компанія вирощує близько 30 000 гектарів (74 131 акрів) соєвих бобів у Мату-Гросу, з яких на частку Джатаї припадає 12 690 гектарів.

Очікується, що середня врожайність на Хатаї в цьому врожаї досягне 62 мішків по 60 кг з гектара, що допоможе BrasilAgro досягти своєї мети з виробництва 248470 метричних тонн соєвих бобів у врожаї 2023/24 року, сказав Вінхаделлі.

Якщо це підтвердиться, це означатиме збільшення виробництва BrasilAgro на 21% порівняно з минулим сезоном.

За словами Вінхаделлі, враховуючи спекотнішу і сухішу погоду в цей час сезону, фермерам, які садили боби раніше, можливо, доведеться заново виконувати роботу в Мату-Гросу.

Але у випадку з BrasilAgro це не так, зазначив він, додавши, що площі сої компанії цього року зросли на 14% порівняно з минулим.

Незважаючи на наслідки Ель-Ніньо, більшість прогнозистів очікують, що Бразилія, найбільший у світі постачальник сої, збере рекордні 162–164 мільйони тонн олійних культур у циклі 2023/24 року.

Найактивніший контракт на пшеницю на торговій палаті Чикаго (CBOT) завершився зниженням на 9-3/4 цента до $5,56-1/4 за бушель і досяг найнижчої ціни з 12 жовтня.

“Ринок все ще скаржиться на відсутність попиту”, – сказав Джек Сковіл, ринковий аналітик The Price Futures Group, повідомляє Рейтер.

KC тверда червона пшениця озима впала на 15-3/4 цента до $6,29-1/4 за бушель і встановила контрактний мінімум на рівні $6,25-1/2. Ярова пшениця MGEX знизилася на 8-1/2 цента до $7,09-/14 за бушель після досягнення контрактного мінімуму $7,03-1/4.

У Росії, де збирання врожаю майже добігає кінця, за оцінками консалтингової компанії Sovecon, експорт пшениці в жовтні досягне 4,4 мільйона тонн порівняно з 4,5 мільйона тонн рік тому.

Китай збирається імпортувати рекордні обсяги пшениці цього року, повідомляють торгові джерела, дощ завдав збитків урожаю, а побоювання з приводу посушливої погоди в країнах-експортерах підігрівають апетит Пекіна до покупок, поки ціни низькі.

Проте Китай «не був особливо помітним покупцем із США», сказав Сковіл. Він зазначив, що якщо пшениця CBOT впаде до $5,50 за бушель, попит може почати зростати.

Зливи в Аргентині зменшили загрозу подальшого зниження врожаю, що сприяло зниженню цін останніми днями.

На думку аналітиків, спекотна та посушлива погода на півночі Бразилії та зливи на півдні сприяли підтримці ф’ючерсів на сою. Котирування соєвих бобів зросли на 3-1/4 цента до $13,10-1/2 за бушель, кукурудза зросла на 1/2 цента до $4,78-3/4 за бушель.

Міністерство сільського господарства США підтвердило приватний продаж 239 492 тонн соєвих бобів із США до Мексики.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!