Ф’ючерси на соєві боби в Чикаго знизилися, але були налаштовані на перше тижневе зростання з серпня

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби в Чикаго знизилися в п’ятницю, але були налаштовані на перше тижневе зростання з серпня після того, як уряд США знизив прогноз виробництва в США більше, ніж очікували аналітики.

Кукурудза та пшениця також впали. Обидва товари мали завершити тиждень невеликими змінами.

Найактивніший контракт на соєві боби на торговій біржі Чикаго (CBOT) до ночі за Грінвічем знизився на 0,2% до $12,87-1/4 за бушель, але зріс на 1,7% в порівнянні з закриттям минулої п’ятниці. Кукурудза впала на 0,2% до $4,95 за бушель, а пшениця знизилася на 0,1% до $5,71 за бушель.

Міністерство сільського господарства США (USDA) в щомісячному звіті в четвер прогнозує врожай сої в США на рівні 4,104 мільярда бушелів, що на 42 мільйони бушелів менше, ніж прогнозувалося у вересні, і на 30 мільйонів бушелів нижче за середній показник аналітиків.

Міністерство сільського господарства США також прогнозує зниження врожайності сої та збереження кінцевих запасів сої на вересневому рівні.

За кукурудзою Міністерство сільського господарства США прогнозувало врожай у 15,064 мільярда бушелів, що на 37 мільйонів бушелів нижче за очікування аналітиків.

Урожай сої та кукурудзи в США постраждав від спекотної та посушливої погоди у критичні періоди вегетаційного періоду.

Окремо Міністерство сільського господарства США повідомило, що експортери продали 295 000 тонн американської сої невідомим покупцям і 124 545 метричних тонн американської кукурудзи до Гватемали.

Рясне постачання сої та кукурудзи з Бразилії, де спостерігалися рекордні врожаї, призвели до того, що на початку цього тижня соєві боби CBOT досягли 12,51 долара за бушель, що є найнижчим показником з грудня 2021 року, а кукурудза CBOT – до 33-. місячного мінімуму у 4,68 долара за бушель.

У Європі консалтингова компанія Strategie Grains підвищила прогноз урожаю пшениці в Євросоюзі цього року на 0,6 млн. тонн до 125,6 млн. тонн, а врожаю кукурудзи на 1 млн. тонн до 60,6 млн. тонн.

Міністерство сільського господарства Китаю підвищило прогноз майбутнього врожаю кукурудзи на 1,15% до рекордних 288 мільйонів метричних тонн.

В Аргентині зернова біржа Росаріо знизила прогноз урожаю пшениці та підвищила прогноз урожаю сої.

Зернова біржа Буенос-Айреса також знизила прогноз урожаю пшениці в Аргентині у сезон збирання врожаю 2023/2024 років. на 0,3 млн. тонн до 16,2 млн. тонн.

Урожай пшениці в Англії цього року попередньо оцінюється в 12,81 мільйона тонн, що на 10% менше, ніж попереднього сезону, повідомив британський уряд.

Пшениця CBOT впала до трирічного мінімуму $5,40 за бушель минулого місяця через поток дешевого експорту з Росії.

Державний закупник зерна Єгипту заявив у четвер, що купив 470 тисяч тонн пшениці на міжнародному тендері, з яких 300 тисяч тонн були російськими. За словами трейдерів, найнижча пропозиція free-on-board складала 259 доларів за тонну.

Міністерство сільського господарства США у своєму звіті прогнозує кінцеві запаси пшениці в США на рівні 670 мільйонів бушелів, що на 33 мільйони бушелів вище за середній показник аналітиків.

Товарні фонди були нетто-покупцями чиказьких соєвих бобів, соєвого шроту, соєвої олії, кукурудзи та пшениці у четвер, повідомили трейдери.

* Прибутковість казначейських облігацій США зросла, а долар зміцнився, тоді як світові фондові ринки впали в четвер після того, як дані показали, що споживчі ціни в США у вересні зросли більше, ніж очікувалося.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!