Ф’ючерси на соєві боби в Чикаго втратили понад 1% у середу

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби в Чикаго втратили понад 1% у середу через дощ у Бразилії, що послабило побоювання з приводу постійної посухи та спеки, від яких постраждали посіви у найбільшій країні-експортері, кажуть аналітики.

Пшениця виросла на тлі побоювань щодо судноплавства у Чорному морі, тоді як ціни на кукурудзу знизилися.

Очікується, що зливи в Бразилії цього тижня принесуть «скромне полегшення» районам вирощування сої, перш ніж наступного тижня повернуться спекотні умови, що спричиняють стрес урожаїв, повідомляє Commodity Weather Group.

“Ви дійсно не заохочуватимете безліч людей приходити і йти на довгі позиції, коли дощ ллє на більшу частину посівних площ”, – сказала Енджі Сетцер, партнер Consus Ag Consulting, пише Рейтер.

Очікується, що врожай сої в Бразилії досягне рекордних 161,6 млн. тонн у 2023/24 році, повідомила консалтингова компанія з агробізнесу Agroconsult, незважаючи на погодні проблеми.

Соєві боби CBOT впали на 20-3/4 центи і закрилися на рівні $13,56-1/2 за бушель.

Найактивніший контракт на пшеницю на CBOT виріс на 1-3/4 цента до $5,84-1/2 за бушель і досяг найвищої ціни з 9 листопада.

Ринок пшениці також знайшов підтримку після того, як Міністерство сільського господарства США підтвердило продаж 110 000 тонн американської м’якої червоної озимої пшениці до Китаю у 2023/24 маркетинговому році.

Грудневі ф’ючерси на кукурудзу CZ3 на CBOT подешевшали на 1-1/4 цента до $4,68-3/4 за бушель.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!