Ф’ючерси на соєві боби в Чикаго впали у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби в Чикаго впали в п’ятницю, оскільки прогнози погоди в північній Бразилії, що постраждала від посухи, обіцяли такий необхідний дощ для виробників, які зіткнулися з перспективою низької врожайності та пошкодження врожаю.

Котирування кукурудзи та пшениці закрилися зростанням, оскільки трейдери продовжували закривати короткі позиції на обох ринках.

Найактивніший контракт на соєві боби знизився на 17-3/4 цента і закрився на рівні $13,25 за бушель, завершивши тиждень на 0,4% нижче.

Прогнозовані дощі та ослаблення спеки на півночі Бразилії можуть допомогти врожаю наступного тижня.

“Схоже, що погодні умови справді змінилися”, – сказав Том Фріц, партнер брокерської компанії EFG Group у Чикаго, повідомляє Рейтер.

Спостерігачі за врожаями знизили прогнози врожаю в Бразилії, хоча більшість із них, як і раніше, очікують збільшення виробництва у річному обчисленні.

Консультаційна компанія Patria Agronegocios заявила, що Бразилія вироблятиме 150,67 мільйона тонн сої, що нижче 154,10 мільйона тонн минулого сезону, через посуху в ключових штатах-виробниках, згідно з першим прогнозом агентства Reuters, що передбачає щорічне зниження.

Товарно-брокерська компанія StoneX знизила свій прогноз до 161,9 млн. тонн з 165,03 млн. раніше.

Черговий раунд приватних продажів сої у США на загальну суму 330 000 тонн, підтверджений Міністерством сільського господарства США до Китаю та невідомі напрямки, допоміг підтримати соєві боби, незважаючи на зниження цін.

Найактивніша пшениця CBOT завершила тиждень із підвищенням на 4-3/4 цента до $6,02-3/4 за бушель, завершивши тиждень на 4,4% вище, ніж минулої п’ятниці.

Ціна на кукурудзу зросла на 2 центи і склала $4,84-3/4 за бушель, що на 0,4% вище за тиждень і на 3% вище тижневого мінімуму, досягнутого в середу.

Після недавнього падіння контрактів та погодних збоїв у постачанні Чорним морем покращення експортних перспектив сприяло зростанню цього тижня ринку пшениці, на якому спекулянти створили велику коротку позицію.

Експортний попит також підтримав ринок кукурудзи, на якому останні кілька днів спостерігалося покриття коротких позицій.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів у Бурсі знизився на 2,4 рінггіту, або 0,62%, до 3871 рінггіту ($828,73) на закриття торгів.

Цього тижня контракт знизився на 0,49%. У листопаді він зафіксував зростання на 5,87%, обернувши назад двомісячний спад.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!