Ф’ючерси на соєві боби в Чикаго впали у четвер

Джерело:  Oilworld
соя доллар

Ф’ючерси на соєві боби в Чикаго впали в четвер, оскільки перспектива злив у Бразилії допомогла компенсувати побоювання з приводу спекотної та сухої погоди, яка загрожує врожаям у найбільшій країні-експортері.

Котирування кукурудзи на торговельній біржі Чикаго (CBOT) закрилися трохи вище після перших втрат, тоді як слабкий попит призвів до падіння цін на пшеницю на 1,25%, оскільки ринок досяг двотижневого мінімуму на початку торгів.

Найактивніший контракт на сою на CBOT завершився зниженням на 1,8% до $13,60-1/4 за бушель. Ринок продовжив падіння після того, як контракт у середу досяг $13,98-1/2, найвищого рівня з 30 серпня, перш ніж закритися нижче.

Ціни на соєві боби зросли з середини жовтня, чому сприяла посуха у північній та центральній Бразилії. Однак дощі, прогнозовані наступного тижня, послабили побоювання з приводу того, як погода у ключових посівних площах може завдати шкоди виробництву.

Великий урожай у Бразилії може обмежити світовий попит на американську сою, вважає Дарін Фесслер, ринковий стратег компанії Lakefront Futures.

«Якщо в Бразилії дійсно буде хороший урожай, то коли ми почнемо дивитися на наші ціни в січні, лютому і надалі, ми не такі вже й конкурентоспроможні порівняно з Бразилією», – сказав Фесслер, додавши, що будь-яка втрата врожаю в Бразилії може бути компенсується збільшенням виробництва у Аргентині, повідомляє Рейтер.

Загальні щотижневі експортні продажі сої зі США минулого тижня були найвищими з 2012 року і склали 3,9 мільйона тонн після різкого зростання закупівель у Китаї, найбільшому імпортері олійних культур. Це було у межах очікувань аналітиків.

Уряд США окремо повідомив про приватні продажі 220 000 тонн американської сої в невідомі місця призначення.

«Як і раніше, існує велика невизначеність щодо того, наскільки сильна економіка Китаю і чи дійсно вони повертаються до купівлі сировинних товарів», – сказав Фесслер. «Я думаю, те, що ми бачили останнім часом, і, можливо, деякі пропозиції доброї волі, можливо деяке хеджування з боку китайців».

Грудневі ф’ючерси на кукурудзу на CBOT зросли на 4 центи до $4,74-3/4 за бушель. Груднева м’яка червона пшениця озима WZ3 подешевшала на 7 центів до $5,53-1/2 за бушель після того, як раніше вона досягла найнижчої ціни з 2 жовтня.

Щотижневий експортний продаж кукурудзи в США в 2023/24 році виявився вищим за діапазон торгових очікувань з кукурудзи, тоді як щотижневий продаж пшениці виявився нижчим за очікування.

Аргентинська зернова біржа Буенос-Айреса в четвер знизила прогнози щодо врожаїв пшениці та кукурудзи у 2023/24 році, але збільшила прогноз по землях, які засіватимуть соєвими бобами, оскільки пізні дощі вдарили по фермерах по всьому сільськогосподарському центру країни.

Біржа тепер очікує, що 17,3 мільйона гектарів буде засіяно соєю порівняно з попереднім прогнозом у 17,1 мільйона гектарів.

Проте компанія скоротила оцінку посівів кукурудзи до 7,1 мільйонів гектарів з 7,3 мільйонів.

Він також знизив оцінку врожаю пшениці до 14,7 млн тонн з раніше прогнозованих 15,4 млн тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!