Ф’ючерси на соєві боби в Чикаго впали до найнижчих цін з червня у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго впали до найнижчих цін з червня в п’ятницю і знижуються третій тиждень поспіль, оскільки такі необхідні дощі обрушилися на посушливі сільськогосподарські райони в Бразилії.

Ф’ючерси на кукурудзу встановили щонайменше контракт. Ціни на пшеницю зросли, але перший тиждень 2024 року все ж таки завершили на негативній території.

Падіння ф’ючерсів на сою відбулося після того, як дощі зменшили побоювання з приводу втрат урожаю у найбільшому у світі експортері олійних культур. Стабілізація врожайності може стати на заваді покупцям сої перенести закупівлі в США з Бразилії, оскільки країни конкурують за продажі на світовому ринку.

За тиждень ф’ючерси на сою втратили близько 3,2%, кукурудза впала на 2,2%, а пшениця впала на 1,9% на CBOT.

“Цього тижня, коли ми повернулися з відпустки, ціна була нижчою”, – сказав Шерман Ньюлін, фермер з Іллінойсу та аналітик Risk Management Commodities. «Це ґрунтується на дощах, які йдуть у Південній Америці», повідомляє Рейтер.

Березневі соєві боби, найактивніші на CBOT, завершили торги зниженням на 11-1/4 цента до $12,56-1/4 за бушель після досягнення найнижчої ціни з 15 червня.

Березневі ф’ючерси на кукурудзу закрилися на 5-3/4 цента нижче на рівні $4,60-3/4 за бушель і досягли контрактного мінімуму на рівні $4,60. Березнева пшениця виросла на 2-1/2 цента до $6,16 за бушель, оскільки у четвер ринок відскочив від місячного мінімуму.

Слабкий експортний попит на сою зі США навис над ринками, оскільки бразильська експортна група Anec прогнозує, що постачання сої до Бразилії цього місяця зросте порівняно з роком раніше.

Міністерство сільського господарства США повідомило в п’ятницю, що експортні продажі соєвих бобів США в сезоні 2023/24 за тиждень, що завершився 28 грудня, склали 201 600 метричних тонн, що нижче за очікування аналітиків на рівні від 500 000 до 1 300 000 тонн. Щотижневий продаж кукурудзи та пшениці в США також не виправдав очікувань.

Наступного тижня Міністерство сільського господарства США планує опублікувати квартальний звіт про запаси зерна в США та щомісячні дані про світовий попит/пропозицію. Консалтингова компанія з агробізнесу Safras & Mercado знизила прогноз урожаю у Бразилії до 151,36 мільйона тонн із 158,23 мільйона.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!